Home / Rheden-Regiobode / Dierens Mannenkoor ontvangt erepenning tijdens jubileumconcert

Dierens Mannenkoor ontvangt erepenning tijdens jubileumconcert

DIEREN – Het Dierens Mannenkoor bestaat vijftig jaar en dat wordt zaterdag gevierd met een jubileumconcert. Vanaf 19.30 uur zingen de mannen een programma van nummers die door de leden zijn uitgekozen als de mooiste uit de afgelopen vijftig jaar.

Het wordt dus een concert met een breed repertoire. Er is medewerking van sopraan Marina Besselink, dochter van overleden koorlid Wim Besselink, en zij wordt op viool begeleid door Allette Schellevis. Bas Gerard Gerritsen zal soleren met het lied Die Zwölf Räuber. Pianiste Ingrid de Vries laat horen wat zij in huis heeft en voor de begeleiding van Nachtgesang im Walde speelt een hoornensemble mee van fanfare-orkest De Eendracht uit Eerbeek. De vier baritons van het koor vertolken No Man Is an Island.

Het was in 1968 dat broers Gerard en Frans Gerritsen (foto) en Gerard Wichman het Dierens Mannenkoor oprichtten. Gerard Wichman is inmiddels helaas overleden, maar Gerard en Frans zingen, samen met drie andere leden van het eerste uur, nog iedere week mee. Zij zullen tijdens het jubileumconcert in het zonnetje worden gezet.
Een ander hoogtepunt van de zaterdagavond is de uitreiking van de Koninklijke Erepenning aan Adri Schellevis, voorzitter van het koor. De penning wordt uitgereikt door burgemeester Carol van Eert en is een mooie verdienste voor vijftig jaar koorzang in Dieren.

Het concert begint zaterdag om 19.30 uur, de Ontmoetingskerk is vanaf 19.00 uur geopend. De entree bedraagt 10 euro, inclusief koffie of thee. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera, The Read Shop en aan de zaal.

Lees ook

Basisonderwijs overweegt bestuurlijke samenwerking

GEM. RHEDEN – Scholengroep Veluwezoom en PCBO Rheden overwegen op bestuurlijk niveau te gaan samenwerken. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.