Home / Doesburg-Regiobode / Culturele Zondag in het teken van kleur

Culturele Zondag in het teken van kleur

DOESBURG – De Culturele Zondag in Doesburg van 7 oktober staat geheel in het teken van het thema Kleur. Deelnemers aan deze route langs musea, ateliers, werkplaatsen en podia bieden deze dag een scala aan kleurrijke creaties. Zij openen hun deuren van 12.00 uur tot 17.00 uur.

De middag wordt om 12.00 uur door Ina Timmer geopend in de Gasthuiskerk. Daarna volgt een optreden van het koor Evergreen. Deze zanggroep uit Vierlingsbeek brengt een repertoire van onder meer evergreens, musicalsongs, pop en gospel. De groep bestaat uit 45 zangers en zangeressen en vier instrumentalisten en staat onder leiding van Nancy Meijer. Om 15.15 uur begint een lezing van kunsthistorica Maria Driessen over het thema Kleur in de Kunst. In deze kerk zijn ook kleurrijke kunstwerken te bewonderen van onder andere Rob Verhoef, Janny Jaspers, Gerda Drenth, Jan van Bakel en Marijke de Kler.

In de Historische Boekdrukkerij De Arend ligt de nadruk op het maken van een gedicht over de herfst. Met de grote krantenproefpers uit 1900 wordt een afdruk gemaakt. Dit gedicht is gezet in antieke loden letters. Arie Niks heeft daarvoor gebruik gemaakt van een speciaal lettertype.
Marijke de Kler geeft in haar atelier Het Blauwe Huis uitleg over de etstechniek waarbij verschillende kleuren in een afdruk mogelijk zijn. Ze laat ook zien dat haar onderwerpen als landschappen, interieurs en portretten in verschillende technieken zijn uitgevoerd.
Een aanstaande verhuizing is voor Liesbeth Fokkert van De Swarte Ram een mooie gelegenheid om van haar galerie tijdelijk een Tussen Kunst en Kitsch winkeltje te maken met diverse koopjes.
In het Lalique Museum Lalique is momenteel een expositie te zien met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall.

Veerpoort Galerie staat in het teken van Aboriginal Art. De oorspronkelijke bewoners van Australië gebruiken al duizenden jaren kleur voor ceremoniële en traditionele rituelen en als verf voor artefacten. Zij gebruiken natuurlijke oker en aardpigmenten voor kleur in hun kunstwerken. Een verfkunstwerk is zeer traditioneel, duurzaam en heeft voor de Aboriginal cultuur een zeer speciale betekenis.

Een folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 7 oktober gesloten zijn.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Lees ook

Appartementen Kraakselaan verkozen tot Ruwe Diamant van Doesburg

DOESBRUG – Het appartementencomplex aan de Kraakselaan in Doesburg is verkozen tot Ruwe Diamant van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.