Home / Brummen-Regiobode / Creatief met oude t-shirts

Creatief met oude t-shirts

EERBEEK – Omdat het 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid is en omdat duurzaamheid een actueel thema is bij kleding, vraagt Wereldwinkel Eerbeek extra aandacht voor dit onderwerp. Op dinsdagavond 9 oktober houdt de Wereldwinkel een workshop Creatief met Oude T-shirts.

Nederlanders kopen gemiddeld 46 kledingstukken per jaar. De gemiddelde Nederlandse garderobe bevat 173 kledingstukken, waarvan 50 items al een jaar niet gedragen zijn. Gemiddeld gooien we 40 kledingstukken per jaar weg. Wie nog t-shirts in de kast heeft liggen die niet meer gebruikt worden, mag deze inleveren bij de Wereldwinkel. Op 9 oktober wordt deze shirts met behulp van de naaimachine nieuw leven ingeblazen. Deelnemers aan deze workshop kunnen kiezen voor een babymutsje, haarband, boodschappentas, hondenspeeltje of onderzetter. Er zijn duidelijke patronen en werkinstructies aanwezig. Er is begeleiding bij de workshop van een vrijwilligster van de Wereldwinkel, die een ervaren naaister is. De workshop begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 à 21.30 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Dat is inclusief materiaal en wat drinken en versnapering. Opgeven kan in de Wereldwinkel aan de Stuijvenburchstraat 99 in Eerbeek of via e-mail jantine.peters@hetnet.nl of tel. 06 – 17369599.

www.wereldwinkeleerbeek.nl

Lees ook

Katholieken uit Apeldoorn en Brummen gaan samen

REGIO – Vanaf begin 2021 zullen de Emmausparochie in Apeldoorn en de Franciscus en Claraparochie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.