Home / Rheden-Regiobode / Concert Oratoriumkoor Veluwezoom

Concert Oratoriumkoor Veluwezoom

RHEDEN – Het Oratoriumkoor Veluwezoom, onder leiding van Ab Weegenaar, geeft zondag 28 oktober om 15.30 uur een concert in de Dorpskerk van Rheden. Het Oratoriumkoor Veluwezoom telt 65 zangers, afkomstig uit de wijde omgeving van Dieren.

Het koor richt zich op het uitvoeren van oratoria en andere christelijke werken uit het klassieke repertoire van de muziek. Er wordt steeds naar gestreefd een zo hoog mogelijk niveau van (semi-)professionaliteit te bereiken. Ter versterking daarvan wordt voor de begeleiding van de concerten vaak gebruik gemaakt van beroepsorkesten.

Het koor staat sinds juni 2003 onder leiding van Ab Weegenaar. Weegenaar is ook bekend als hoofdorganist van de Grote Kerk in Kampen. Op het programma van het concert van zondag 28 oktober staan werken van Thomas Attwoord, Charles Villiers Standford (The Lord is my Shephard), Charles Gounod (O, divine Redeemer), Peter Cornelius, Anton Bruckner (Messe in c), alsook van Joseph Rheinberger (Morgen- en Abendlied), Edward Elgar en Ralph Vaughan Williams. Het laatste onderdeel (Psalm 100) zal deels gezamenlijk met het publiek worden gezongen. Het Oratoriumkoor wordt op het orgel begeleid door Sander van den Houten.

De toegang tot dit concert is vrij. Er wordt wel een collecte gehouden.

www.dorpskerkrheden.nl

Lees ook

Italiaans Velpsch Maal

VELP – Woensdag 30 september wordt in buurthuis De Poort in Velp weer het Velpsch …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.