Home / Alle-Regiobode / ChristenUnie Gelderland wil duidelijkheid over Lelystad Airport

ChristenUnie Gelderland wil duidelijkheid over Lelystad Airport

REGIO – De Gelderse fractie van de ChristenUnie wil snel duidelijkheid en een goede oplossing voor de inwoners van Gelderland omtrent Lelystad Airport. De fractie pleit al lang voor een herindeling van het luchtruim voordat Lelystad Airport open kan gaan.

Het college van Gedeputeerde Staten stuurde onlangs een bezorgde brief naar minister van Nieuwenhoven waarin ze ook aangeeft dat de onduidelijkheid rond Lelystad nu lang genoeg heeft geduurd. Volgens de ChristenUnie is dit een stap in de goede richting. “Laagvliegen over de Veluwe is een bizarre oplossing voor een toch al zo’n onnavolgbaar bestuurlijk proces. De routes worden te pas en te onpas gewijzigd”, zegt ChristenUnie lijsttrekker Dirk Vreugdenhil. “Je kunt pas starten met een nieuwe luchthaven wanneer de vliegroutes goed zijn voorbereid en verwerkt in het luchtruim. Laagvliegen is geen optie voor de inwoners van Gelderland.” Dit is ook de boodschap die vorige week maandag door de fractie is meegegeven aan Tweede Kamerlid Eppo Bruins. “Wij staan pal voor de belangen van de Gelderlanders en we willen dit signaal dringend onder uw aandacht brengen”, aldus Dirk Vreugdenhil, die op de algemene ledenvergadering werd verkozen tot lijsttrekker van de Gelderse ChristenUnie in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.

Lees ook

Foi, foi: Gerrit Sangers

D’r bint heel wat luu die ut dialect, de streektaal dus, un warm hart toedraag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.