Home / Doesburg-Regiobode / Choral Evensong in Martinikerk Doesburg

Choral Evensong in Martinikerk Doesburg

DOESBURG – Zondag 14 oktober staat in de Doesburgse Martinikerk voor de twintigste maal de Engelse koormuziek centraal. Vanaf 16.30 uur is er een Choral Evensong van ongeveer een uur lang. Organist Marcus Bergink uit Arnhem bespeelt zowel het Flentrop- als het Walcker-orgel. De toegang is vrij.

Dit jaar heeft de Engelse dirigent, organist en componist David Bednall uit Bristol de leiding. Hij is onder meer werkzaam als organist van de Universiteit van Bristol, als organist en dirigent verbonden aan de Cathedral van Bristol en dirigeert daarnaast onder andere de University Singers. Als concertorganist won hij diverse prijzen en gaf succesvolle concerten op veel plaatsen in Europa.

De Choral Evensong is een voornamelijk door het koor gezongen getijdedienst zoals die nog dagelijks in de Engelse kathedralen wordt gehouden. Deze Choral Evensongs zijn bekend en geliefd door het belangrijke aandeel dat de Engelse kathedrale jongenskoren hierin hebben. Een groot deel van de Engelse koormuziek is voor deze Choral Evensongs gecomponeerd. In Doesburg worden onder andere koorwerken van Charles V. Stanford, Herbert Howells en Charles Wood gezongen.

Lees ook

Appartementen Kraakselaan verkozen tot Ruwe Diamant van Doesburg

DOESBRUG – Het appartementencomplex aan de Kraakselaan in Doesburg is verkozen tot Ruwe Diamant van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.