Home / Doesburg-Regiobode / Choral Evensong door Kampen Boys Choir in Doesburg

Choral Evensong door Kampen Boys Choir in Doesburg

DOESBURG – Op zaterdagmiddag 6 oktober komt Het Kampen Boys Choir weer naar de Martinikerk in Doesburg. Het koor zingt in deze monumentale kerk een Choral Evensong. Deze manier van zingen is gebaseerd op de koortraditie uit de Engelse kathedralen. De Choral Evensong begint om 16.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier.

De Martinikerk in Doesburg met zijn fraaie Walckerorgel leent zich uitermate goed voor de Engelse kerkmuziek. Ook nu weer staan er prachtige muziekstukken op het programma van componisten als Stanford en Parry. De evensong opent met Ubi Caritas van Maurice Duruflé.
Zoals gebruikelijk krijgt iedereen de gelegenheid een aantal mooie hymnes mee te zingen. De koor- en samenzang wordt op het orgel begeleid door Sander van den Houten. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rintje te Wies.
Het Kampen Boys Choir is een koor naar Engels voorbeeld en omvat ongeveer 24 jongens en 14 mannen. Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding.

Het concert in Doesburg begint om 16.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. De kerk opent om 16.00 uur. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een vrije gift gevraagd. Wie het Kampen Boys Choir zaterdag mist, krijgt op zaterdag 22 december een herkansing. Dan komt het koor naar Doesburg om Christmas Carols te zingen.

Foto: Freddy Schinkel

www.kampenboyschoir.nl

Lees ook

Appartementen Kraakselaan verkozen tot Ruwe Diamant van Doesburg

DOESBRUG – Het appartementencomplex aan de Kraakselaan in Doesburg is verkozen tot Ruwe Diamant van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.