Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Verwarmingsshow bij Installatiebedrijf Smeijer in Dieren

Business & Shopping: Verwarmingsshow bij Installatiebedrijf Smeijer in Dieren

DIEREN – Het is weer zover: de winter is in aantocht en het Dierense installatiebedrijf Smeijer houdt voor de vijftiende keer de traditionele en spectaculaire verwarmingsshow. Deze vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober in het pand aan de Rinaldostraat 1 te Dieren.

Heico Smeijer, eigenaar van het installatiebedrijf, blikt terug op het ontstaan van het bedrijf. Het was 1 januari 2003 dat de heren De Wildt en Smeijer de handtekening zetten voor de overname van Installatiebedrijf De Wildt. Heico Smeijer nam de scepter over na dertien jaar voor Jos en Lucie de Wildt te hebben gewerkt. “De naam werd veranderd, maar in alles bleef het eigenlijk natuurlijk nog steeds hun bedrijf”, zo vertelt Smeijer. “Jos de Wildt is de oprichter van ons bedrijf en waar ik nu sta, heb ik te danken aan Jos en Lucie de Wildt. Zij hebben mij deze kans gegeven, hebben altijd alle vertrouwen in mij gehad en hebben hun bedrijf aan mij toevertrouwd.”
Smeijer vervolgt: “Jos de Wildt was degene die het mij destijds toevertrouwde om service- en onderhoudscontracten op te zetten voor gastoestellen, en samen hebben we ervoor gezorgd dat dit in een rap tempo een succes werd. Bij de overname waren dit al vijfhonderd onderhoudscontracten, momenteel zijn dat er al tweeduizend. Dus bij deze wil ik Jos en Lucie de Wildt nogmaals bedanken voor alles waar ze mij mee geholpen hebben.”

En nu staat dus alweer de vijftiende verwarmingshow op het programma: twee dagen lang toont Smeijer de nieuwste ontwikkelingen op verwarmingsgebied. Alle grote merken zijn aanwezig dit weekend: Atag, Nefit, Vaillant en Remeha. Diverse CV-ketels, maar ook systemen voor de toekomst worden geshowd, zoals warmtepompen en hybride systemen. Smeijer: “Sinds kort heeft onze monteur Dennis zijn koeltechnisch STEK- diploma in bezit, dus wij zijn geheel gecertificeerd om warmtepompen aan te sluiten. Wij hebben nu diverse systemen draaien en zijn klaar voor de toekomst. Ook onze eerste elektrische CV-ketel is een feit. Deze is gemonteerd in een appartement in Dieren, gecombineerd met elektrische panelen met warmteopslag.”
Tijdens de verwarmingsshow heeft Smeijer diverse acties, waaronder wifi-klokthermostaten, waarmee het toestel op afstand kan worden bediend. Heico Smeijer nodigt iedereen uit: “Laat u dit weekend voorlichten over een nieuwe HR-ketel of warmtepomp. De koffie staat klaar en wij proberen het grijze gebied van de HR-ketels en warmtepompen voor iedereen duidelijk te maken. Een bezoek is een prima gelegenheid aan het begin van het stookseizoen om een aantal topmerken met elkaar te vergelijken. Daarbij krijgt u ook gratis vakkundig en een vrijblijvend advies.”

Het verwarmingsweekend is te bezoeken op vrijdag 12 oktober van 15.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag 13 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Foto: Wencel Maresch

www.smeijer.nl

Lees ook

Business & Shopping: Nieuw verplicht energielabel vanaf 1 januari

DIEREN – Iedere woningeigenaar is op straffe van een boete verplicht om bij de overdracht …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.