Home / Alle-Regiobode / Business & shopping: Laatste jubileumweek Automatiek Beursken in teken van nasischijven

Business & shopping: Laatste jubileumweek Automatiek Beursken in teken van nasischijven

VELP – Automatiek Beursken in Velp bestaat deze maand zestig jaar en dat wordt gevierd met verschillende acties per week. Van heinde en ver weten mensen de weg naar Beursken te vinden. Dat komt met name door de zelfgemaakte snacks.

De recepten daarvan zijn na zestig jaar nog precies hetzelfde en worden iedere dag vers gemaakt. Dat gebeurt sinds kort in de productiekeuken in Didam. Iedere dag maken medewerkers van Beursken daar de lekkerste snacks, waaronder kroketten, nasi- en bamiballen en gehaktballen. “Deze snacks zijn niet alleen bij de automatiek in Velp te koop, sinds kort leveren wij ook aan andere cafetaria’s in de regio,” vertelt bedrijfsleider Thom van Anholt (foto).

De automatiek wordt sinds dertien jaar gerund door de familie van Anholt. Jan en Bianca zijn eigenaar en zoon Thom is bedrijfsleider. Thom is er iedere dag en runt de zaak. Het is ook de bedoeling dat hij het over een tijdje over gaat nemen.

Om het zestigjarig bestaan te vieren, zijn er deze maand verschillende acties. Van 15 tot en met 21 oktober kost een portie friet slechts één euro, exclusief saus. De week erna is de frikandel in de aanbieding voor 1 euro. En in de laatste actieweek, van 29 oktober tot en met 4 november, verkoopt Beursken niet de beroemde eigen nasiballen, maar eigen nasischijven voor 1 euro. Thom: “Een nasibal moet je ongeveer 7 minuten frituren om de binnenkant gaar te krijgen. Een schijf is in de helft van de tijd goed doorbakken. Hierdoor is de korst lekkerder. Door de schijfvorm proef je bij elke hap een lekker krokant jasje. Dat zorgt voor een beter mondgevoel. Ik ben ervan overtuigd dat de nasischijf een beter product is dan de nasibal. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van de Velpenaren.”

Sinds een klein half jaartje heeft Automatiek Beursken een eigen bestelapp, te vinden in de App- en PlayStore onder de naam Automatiek Beursken. Thom: “Van hieruit zijn al onze producten te bestellen, waarna het wordt thuisbezorgd.” De automatiek is iedere dag vanaf 11.00 uur open, van maandag tot en met donderdag tot 01.30 uur, op vrijdag en zaterdag tot 02.30 uur en op zondag tot 22.00 uur. Bezorgen kan iedere dag vanaf 16.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur en de rest van de week tot 22.00 uur.

Automatiek Beursken kan wegens drukte nog wat extra krachten gebruiken, zowel parttime als fulltime. Thom: “We zoeken medewerkers voor in de zaak en bezorgers.”

Foto: Lotte Bienias

Lees ook

Rick Evers: Hebbes!

Een paar weken terug vertelde ik over de muis in onze kelder. Hoe hij aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.