Home / Brummen-Regiobode / Brummen kijkt terug op mooi toeristisch seizoen

Brummen kijkt terug op mooi toeristisch seizoen

BRUMMEN – De ondernemers in de toeristische sector in de gemeente Brummen kijken terug op een goed en lang seizoen. Dat concludeert de stichting Visit Brummen Eerbeek, die beheerders van accommodaties heeft ondervraagd over de afgelopen zomer.

“Een piloot uit de Randstad, net terug van een tweejarige oversteek naar Amerika en de Caribbean, reserveerde voor twee weken, bleef drie maanden en is hier nu op zoek naar een huis”, is één van de reacties die werd gegeven op het onderzoek van Visit Brummen Eerbeek. Niet alleen had Landal Coldenhove, de grootste accommodatie van gemeente Brummen, alleen nog maar enkele bungalows beschikbaar in de rustige maanden en op de rustige dagen, er zijn meer hotels, campings en B&B’s, die een bezetting van 90 tot 100 procent hebben. Belangrijke factor was natuurlijk het weer. Voor veel accommodaties was dit een groot voordeel, voor sommige juist nadelig, omdat het domweg te warm was om te golfen of omdat gasten per se een zwembad wilden op de camping.

De Veluwe, waar Eerbeek aan ligt, is dit jaar de favoriete vakantiebestemming in Nederland en is daarmee verkozen boven de Noordzeestranden. Visit Veluwe heeft de Veluwe goed gepromoot in Duitsland en België, net als Landal en Fletcher Group. Dus dit seizoen waren er opvallend veel Duitsers en Belgen op de fiets, op de wandelroutes en op de terrassen. En ondanks de verwachtingen die gasten hebben van de Veluwe, zijn zij soms oprecht verbaasd over de natuur. Zo mooi en zo afwisselend, met bos, heide, uiterwaarden van de IJssel, hooilanden en coulisselandschap. Veel gasten komen dan ook nog eens terug, beamen vele accommodaties aan Visit Brummen Eerbeek.

Mensen genieten van de natuur, van de rust en de stilte. ‘’Brummen is een verademing als je uit de Randstad komt’’ aldus een bezoeker. “Afrika op de Veluwe”, zeggen gasten van Kasteel De Engelenburg en wild- en vogelspotters. Bezoekers aan Brummen genieten van de lokale sfeer en gastvrijheid. Lokale fietsroutes als bijvoorbeeld Van Rijke Huizen en Papier-Hier in Eerbeek zijn duizenden keren bekeken op Route.nl en veelvuldig gefietst. Ook de stationswandelingen van Empe naar Brummen en van Brummen naar Zutphen zijn vaak gelopen.

Per 2019 wordt het lage btw-tarief verhoogd van 6 naar 9 procent. Dit maakt eten, drinken en logies duurder. De verwachtingen voor 2019 zijn desondanks positief. Accommodaties rekenen op terugkerende gasten en twee campings hebben uitbreidingsplannen. Er zijn vijf accommodaties bij gekomen dit seizoen, vier B&B’s en één vakantiehuisje.

Lees ook

Studieavond zegen door Israël

EERBEEK – Op donderdag 24 juni is er in Eerbeek een studieavond met ds. Oscar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.