Home / Doesburg-Regiobode / Bronckhorster samen aan de slag met duurzaamheid

Bronckhorster samen aan de slag met duurzaamheid

BRONCKHORST – Ondernemers in de gemeente Bronckhorst hebben zich verenigd in het platform Ondernemend Bronckhorst. Dit heeft het doel een duurzame samenwerking tot stand te brengen. Eerste speerpunten zijn de thema’s Leefbaarheid en Duurzaamheid.

Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis in Hengelo stelt voorzitter Adrie Koch het platform Ondernemend Bronckhorst voor. Hij vertelt over de totstandkoming van het platform en legt uit hoe de eerste speerpunten worden opgepakt. “We gaan direct met het thema Duurzaamheid aan de slag”, zegt Koch. “Deze bijeenkomst staat namelijk tevens in het teken van het startschot voor het initiatief De Achterhoek Onderneemt Duurzaam. Daarmee ondersteunt Ondernemend Bronckhorst Groen Goan, met een duidelijke koers naar een energieneutrale gemeente in 2030.” Een duurzamere economie en energieneutraal bedrijfsleven is het streven.
Ondernemers in de gemeente Bronckhorst kunnen, dankzij bijdragen van gemeente en provincie, een gratis MKB Energy CheckUp of een DOE-scan laten uitvoeren. Hierbij wordt het energieverbruik van de onderneming bekeken en levert een deskundig advies op maat en begeleiding op.

“De Regio Achterhoek wil vooroplopen als het gaat om groene groei”, aldus Koch. “Duurzaam en innovatief ondernemen biedt uit bedrijfseconomisch perspectief volop kansen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij het milieu gebaat is, is de nieuwe norm.” Tijdens de startbijeenkomst op 30 oktober worden ondernemers aan de hand van praktijkvoorbeelden wegwijs gemaakt in maatregelen die zij kunnen nemen en over de mogelijkheden van subsidies, financieringen, de voordelen en de opbrengsten.
Ondernemers uit de gemeente Bronckhorst zijn welkom bij de startbijeenkomst voor het project Bronckhorst Onderneemt Duurzaam, op dinsdag 30 oktober in de raadzaal van het gemeentehuis in Hengelo. Aanmelden kan via info@ondernemendbronckhorst.nl.

Lees ook

Liemerse gemeenten stimuleren helpen bij energiebesparing

GEM. DOESBURG – De gemeenten Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar hebben de handen ineengeslagen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.