Home / Doesburg-Regiobode / Bronckhorst wil door met Duurzaamheidslening

Bronckhorst wil door met Duurzaamheidslening

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst voerde in 2016 de Duurzaamheidslening in, die inwoners konden gebruiken om hun huis energiezuiniger te maken. De lening is een succes en het college van Burgemeester en Wethouders stelt daarom opnieuw 2 miljoen euro beschikbaar.

Met de Duurzaamheidslening kunnen inwoners van Bronckhorst maximaal 25.000 euro lenen om hun huis energiezuiniger te maken, bijvoorbeeld met zonnepanelen, isolatiemaatregelen of een warmtepomp. Ook postcoderoosprojecten komen in aanmerking. Voor de lening stelde de gemeente een bedrag beschikbaar van 2 miljoen euro. Bijna twee jaar later is te zien dat de lening een succes is. De in 2016 beschikbaar gestelde 2 miljoen euro is inmiddels opgebruikt. In totaal zijn 438 energiebesparende maatregelen genomen, waarvan vooral zonnepanelen. Hiervoor is 241 maal een lening afgesloten.
Wethouder Paul Hofman van duurzaamheid: “Ik ben blij dat de lening een succes is. Deze mooie inzet van inwoners om hun huis duurzamer te maken, draagt bij aan de ambitie om in Bronckhorst in 2030 energieneutraal te zijn. Een grote maatschappelijke opgave, waar we met elkaar als gemeente, inwoners en ondernemers in Bronckhorst verder mee aan de slag gaan de komende tijd.”
B en W besloten daarom de gemeenteraad te vragen nogmaals 2 miljoen euro beschikbaar te stellen, zodat het aanvragen van de duurzaamheidslening weer opengesteld kan worden en nog meer particuliere huizenbezitters hun huis tegen een gunstig rentetarief duurzamer kunnen maken. De raad beslist hierover in september.

Lees ook

Ook musea open tijdens Culturele Zondag Doesburg

DOESBURG – Op zondag 4 oktober kunnen bezoekers aan de Culturele Zondag opnieuw in en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.