Home / Nieuws / Bromelia’s voor mantelzorgers

Bromelia’s voor mantelzorgers

RHEDEN – Meneer Morbeck uit Velp (links) en meneer Nas uit Rheden (rechts) mochten afgelopen donderdag als eerste een mantelzorgcompliment in de vorm van een bloemetje in ontvangst nemen. Beide mannen zorgen voor hun vrouwen die al langere tijd ziek zijn. Ze kregen de bromelia’s uitgereikt van wethouders Gea Hofstede (Rheden) en Anton Logemann (Rozendaal).
“Vandaag staat u symbool voor heel veel anderen die voor dierbaren zorgen”, zei Hofstede toen ze de mannen toesprak in het kantoor van de stichting voor Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) in Rhederhof in Rheden. In totaal kregen zeshonderd mantelzorgers van Rheden en Rozendaal een bloemetje als blijk van waardering vanuit de twee gemeentes voor hun inzet. De bromelia’s werden langsgebracht bij de mensen thuis door vijftig vrijwilligers, leden van kerken en vrijwilligersorganisaties, vrienden, familie, buren, raadsleden en ook de wethouders.
Het mantelzorgcompliment is een jonge traditie in de gemeentes Rheden en Rozendaal. Mantelzorgers – er zijn er 11.000 in de gemeentes Rheden en Rozendaal – worden door iemand opgegeven voor het gratis bloemetje, maar ze weten niet door wie. “Heel bijzonder”, zegt Lidy Kelderman van het MVT, “het geeft aan dat je door een ander gezien wordt. Hiermee willen we ook zeggen tegen al die mantelzorgers: dankjewel voor je zorgen. Dat je er bent voor een ander.”

Foto: Linda Stelma

Lees ook

Opbrengst collecte nierstichting

DE STEEG – Van 13 tot en met 20 september vond in De Steeg de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.