Home / Brummen-Regiobode / Boulevard Magenta bestaat vijf jaar

Boulevard Magenta bestaat vijf jaar

LAAG-SOEREN – Boulevard Magenta in Laag-Soeren bestaat vijf jaar. Dat viert de School voor Ambacht & Kunst met een jubileumexpositie in ‘t Sprengehus die op zondag 21 oktober geopend zal worden door burgemeester Carol van Eert. Er zijn ruim driehonderd schilderijen, miniaturen en iconen te bezichtigen. Ook vinden er schilderdemonstraties plaats. Het jubileumfeest duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Om 15.30 uur is de officiële opening met de burgemeester.
De gratis expositie is nog te bezichtigen tot 18 januari 2019. De openingstijden zijn: ‘s maandags van 11.00 tot 15.00 uur, ‘s woensdags van 11.00 tot 21.00 uur, donderdags van 11.00 tot 16.00 uur, zaterdags van 11.00 tot 15.00 uur en ‘s zondags van 11.00 tot 14.00 uur. Ook zijn er op verschillende tijdstippen gratis rondleidingen: op woensdag 31 oktober om 19.00 uur, op maandag 5 november om 14.00 uur, op donderdag 22 november om 11.00 uur, op zondag 16 december om 14.00 uur, op donderdag 20 december om 14.00 uur en op donderdag 3 januari om 19.00 uur.
Marjan Smit richtte Boulevard Magenta vijf jaar geleden op. Inmiddels geven zij en haar mededocenten les aan zo’n honderd mensen. Ze is verhuisd van Landgoed Laag-Soeren naar Boulevard Magenta. Daar betrok ze in maart van dit jaar vier lokalen en een groot atelier. De school is kleinschalig, kundig en gericht op talentontwikkeling van cursisten. Het deelnemerspubliek is overwegend vijftig plus tot zelfs boven de tachtig jaar. Maar er krijgen ook steeds meer jongeren les. Deelnemers komen zowel uit de directe omgeving, als uit de rest van Nederland, België en Duitsland.

Rein Aardema, tel. 0313 – 437681

Lees ook

Kennedymars Klarenbeek verplaatst naar augustus

KLARENBEEK – Commissie Kennedymars van SC Klarenbeek heeft in overleg met het bestuur besloten de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.