Home / Rheden-Regiobode / Boetepsalmen klinken in Oude Jan

Boetepsalmen klinken in Oude Jan

VELP – Projectkoor Ventina Vocale verzorgt zondag 14 oktober een concert in de Oude Jan in Velp. Het thema van dit concert is Boetepsalmen. Het concert begint om 15.30 uur. De entree bedraagt 15 euro.

Ventina Vocale bestaat uit twintig ervaren koorzangers die samen zingen onder leiding van Saskia Regtering. Ventina Vocale geeft ieder jaar een aantal concerten rondom een bepaald thema, dit jaar dus Boetepsalmen. Ventina laat tijdens dit concert koormuziek uit vele eeuwen horen, van Lassus, Selle, Schütz en Sweelinck via Lotti en Purcell tot en met Stanford en Nees en de nog levende componisten Miškinis en Łukaszewski. Allemaal hebben zij een of meer van de zeven boetepsalmen op muziek gezet. Door middel van het reciteren van deze psalmen als boetedoening kon men in de religieuze praktijk van vele eeuwen een poging doen de zondige ziel te redden. Of het hielp weet niemand, het heeft in ieder geval wel prachtige muziek opgeleverd.

Lees ook

Vuil verzameld in Velp-Zuid

VELP – Sigarettenpeuken, bierblikjes, lege flesjes en mondkapjes. De zeventien mensen die zaterdag in Velp-Zuid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.