Home / Doesburg-Regiobode / Bijzonder houten prentenboek uit Doesburg

Bijzonder houten prentenboek uit Doesburg

DOESBURG – In Doesburg verscheen onlangs een bijzonder voorlees-bijschrijf-prentenboek, getekend met vuur. André Bikker van GraVuur schilderde met vuur onder andere portretten en een compleet prentenboek over het kerstfeest van de timmerman.

GraVuur is een brandtechniek waarbij gerecyclede bekistingdelen van de firma AKBO Handelsmij BV uit Doesburg een tweede leven krijgen. De structuur en nerf zijn bijzonder en bij elke plaat anders. Het boek is gebrand op 21 panelen, geleverd door AKBO. Samen vormen de panelen een uniek bijschrijf-prentenboek.
Het thema van de Kinderboekenweek, Vrienschap, komt in het boek in beeld door de vriendschap van een vlinder en een hond. Deze twee vrienden zijn op iedere prent verstopt. In een stripachtige stijl wordt met veel humor het kerstverhaal verteld door de ogen van Jozef de timmerman. De lezer mag zelf het verhaal erbij bedenken en vertellen. Uiteindelijk is er ruimte om de eigen tekst er ook bij te schrijven.
Het prentenboek is te verkrijgen via de boekhandels of via www.gravuur.nl. André Bikker hoopt nog jarenlang gebruik te maken van de bijzondere platen die AKBO hem cadeau doet, om deze zo een tweede leven te geven. Als dank voor het houten prentenboek kreeg AKBO James Bond voor aan de muur (foto).

Lees ook

Appartementen Kraakselaan verkozen tot Ruwe Diamant van Doesburg

DOESBRUG – Het appartementencomplex aan de Kraakselaan in Doesburg is verkozen tot Ruwe Diamant van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.