Home / Alle-Regiobode / Ben Roelofs dertig jaar bij Monuta

Ben Roelofs dertig jaar bij Monuta

DIEREN – Uitvaartverzorger Ben Roelofs had vorige week een bijzonder moment. Samen met zijn collega’s stond hij stil bij het feit dat hij dertig jaar in dienst was van Monuta. En na al die jaren heeft hij nog steeds veel liefde voor het vak.

In 1986 solliciteerde hij op een klein advertentietje in de krant en in april dat jaar begon hij aan de interne opleiding bij Uitvaartverzorgingsbedrijf Het Noorden van Aegon. “In juni dat jaar kreeg ik op onze bruiloft een vaste aanstelling”, weet Ben nog. Helaas stopte Aegon na drie jaar met uitvaarten en Ben maakte in 1988 de overstap naar Monuta, waar hij sindsdien is gebleven. “Ik heb in de brede regio gewerkt, maar heb al bijna twintig jaar als standplaats Dieren”, zegt de uitvaartverzorger. “Ik werk hier met een heel fijn team en zeker met mijn collega uitvaartverzorger Rowan Baank kan ik lezen en schrijven. Maar wie mij al die jaren het meest heeft gesteund, is mijn vrouw Dorenda. Zij staat altijd achter en naast mij en dat waardeer ik zeer.”

In de loop der jaren heeft Ben Roelofs voor veel families een laatste afscheid van een geliefde mogen verzorgen. Zeker niet altijd makkelijk, maar wel heel dankbaar. “Ik ben een zorgzaam type en hou van organiseren. Het blijft een verdrietige periode en ik vind het fijn om mensen te kunnen ontzorgen. Dat vraagt een zeker vertrouwen van nabestaanden en ik vind het mooi als ik dat krijg.” De uitvaartverzorger is tegenwoordig veel meer persoonlijk betrokken en dat maakt het contact voor Ben met de nabestaanden steeds beter. “Het mooiste aan mijn vak is die knuffel of handdruk achteraf. Dan weet ik dat we het goed hebben gedaan.”

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Foi, foi: Gerrit Sangers

D’r bint heel wat luu die ut dialect, de streektaal dus, un warm hart toedraag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.