Home / Doesburg-Regiobode / Aukje Jansen exposeert in gemeentehuis Bronckhorst

Aukje Jansen exposeert in gemeentehuis Bronckhorst

HENGELO – Schilderes Aukje Jansen uit Drempt exposeert tot en met 31 december in het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo. Onder de noemer Vele Gezichten toont zij voornamelijk realistische portretten in olieverf. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Aukje leerde zichzelf realistisch schilderen. De fijne kneepjes van het vak leerde zij tijdens meerdere fijnschildercursussen. Vooral het blijven experimenteren met materialen en onderwerpen brachten haar de vaardigheid om op ambachtelijke wijze mooie schilderijen te maken. Ze won in 2016 de publieksprijs bij de schilderwedstrijd tijdens Vive la France in Hummelo. Aukje is een mensenmens. Ze kijkt gewoon graag naar mensen op straat. Man, vrouw, jong of oud, elk mens is mooi. Haar intuïtie vertelt haar welke kleuren zij voor een schilderij gaat gebruiken.

Lees ook

Appartementen Kraakselaan verkozen tot Ruwe Diamant van Doesburg

DOESBRUG – Het appartementencomplex aan de Kraakselaan in Doesburg is verkozen tot Ruwe Diamant van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.