Home / Brummen-Regiobode / Atelierroute in omgeving Brummen

Atelierroute in omgeving Brummen

BRUMMEN – Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober is er weer een open atelierroute van Art Brummen. Deze mooie route loopt van Loenen via Eerbeek en Hall naar Brummen langs zeven ateliers. De deuren staan beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur open. Bezoekers maken in elk atelier kans op een kunstwerkje.

Bij Mieke Diekmann zijn in de galerie en beeldentuin schilderijen en bronzen beelden te zien. Ook is er werk te bewonderen van gastexposanten Max Timmerman, Marjorie Olde Monnikhof, Frans Gerritsen en Henk van Kesteren. Verder worden er sieraden van verschillende kunstenaars getoond. Zie www.arthuus.nl.
Aan de Molenstraat 8 in Eerbeek bevindt zich het atelier van Ivon Drosten. Haar schilderijen zijn afwisselend en divers te noemen met een eigen karakter. Haar voorliefde voor het realisme komt tot uiting bij het onderwerp glas. Ivon geeft schilderles in eigen atelier. Zie www.ivonnedrosten.nl.
Annelies van der Drift werkt in haar boerderij-atelier aan de Vosstraat 25 in Hall met klei, steen, hout en glas. Zie www.anneliesvanderdrift.nl.
Piet van Middelaar heeft de afgelopen maanden een aantal grotere en kleinere beelden gemaakt en enige objecten van oud-roest. Hij is te vinden aan de Burg. de Wijslaan 22 in Atelier De Rode Reiger. Daar hangt aan de muur ook een kleurrijke selectie van zijn. Zie www.pietvanmiddelaar.nl.
Het nieuwe werk van Annie Elissen aan de Zegerijstraat 7a in Brummen is te zien op doek, porselein en glas; ook haar lampen staan er te stralen. Dagmar Schneider zal op zondag laten zien hoe zij te werk gaat met haar stenen. Tevens zullen er enkele beelden van haar te zien zijn. Ook zijn er sieraden van Jolly Berfelo waarin prachtige halfedelstenen zijn. Zie www.annie.elissen.com.
Ook deze keer zijn in het atelier van Joop van Ulden aan de Kerkstraat 6 in Brummen weer een groot aantal keramische vogelhuisjes en voedertafels te zien. De huisjes zijn steengoed gebakken en afgewerkt met verschillende kleuren engobe waardoor ze winterhard zijn. Zie www.joopvanulden.nl.
Handgevormde keramische objecten van Analies Martin is te vinden aan de Zicht 30 in Brummen. Analies Martin kiest voor het onvoorspelbare. Ze laat zich graag verrassen. Analies heeft een voorkeur voor raku, een stooktechniek met zaagsel en hout. Zie www.analiesmartin.nl.

Beeld: Mieke Diekmann

Lees ook

Brandweer verzorgt dorstige schapen

BRUMMEN – Dinsdag 15 september rond 21.20 uur is de brandweer van Brummen te hulp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.