Home / Nieuws / Afscheid dominee Henk Boonen

Afscheid dominee Henk Boonen

DIEREN – Dominee Henk Boonen van de Protestantse Kerk Dieren gaat met emeritaat (pensioen) en neemt op zondag 28 oktober afscheid. In Wehl, waar hij ook werkzaam is, blijft hij nog totdat er een opvolger is. Boonen was bijna dertig jaar predikant in Dieren en blikt terug.

“Een van de hoogtepunten hier in Dieren was het samengaan van de gereformeerden en hervormden”, aldus Boonen. “Ik ben nog altijd blij dat we er toen hard aan trokken en dat we zijn samengegaan. Dit hebben we bezegeld met een hele mooie kerkdienst in de Ontmoetingskerk. Wat ik ook erg leuk vond was dat ik nauw betrokken ben geweest bij de vernieuwing en inrichting van de kerkzaal. Aan zoiets had ik nog nooit meegewerkt en ik ben heel blij met de uitkomst; het is echt een mooie kerkzaal geworden. Nog iets dat er echt uitspringt was de reis naar Israël. Dit was een prachtige reis met een gezellige groep mensen en goede gidsen. Dit zijn wat voorbeelden die er uitspringen. Het gaat er natuurlijk om dat je aardigheid hebt in je werk en ik heb de kans gehad om alles te doen wat ik kon doen in mijn werk.”

“Het woord ‘roeping’ om dominee te worden vind ik een geladen woord. Het evangelie raakte mij en ik wilde ook graag met mensen werken. Ik vind dat je ieder beroep – het woord ‘roep, roepen’ zit er al in – met verantwoording en trouw zou moeten uitvoeren. Het mooiste is als je je gaven en talenten kunt inzetten bij de taak die bij jou past. Ik vind dat de kerk een open plek moet zijn in de samenleving. Je bent geen gesloten bolwerk. Iedereen mag zich welkom voelen. We leven niet op een eiland. De kerk is een plek waar je je kunt bezinnen en de kerk kan een goede bijdrage leveren aan de samenleving. Het zou erg mooi zijn als mensen denken: ‘hé, die kerk is zo gek nog niet!’”
“Afscheid nemen betekent voor mij loslaten. Nu, met het komende afscheid, sta ik er een beetje dubbel in. Je leeft er naar toe en dat maakt het wel makkelijker om het los te laten, maar ik kan niet zeggen dat ik echt sta te juichen om het helemaal los te laten. Ik ben blij dat ik in de regio nog wat diensten kan blijven doen. Zo blijf ik wel verbonden met de kerk en de mensen. Op pastoraal niveau trek je je echter wel helemaal terug en dat zal wel wennen zijn, zowel voor mij als voor de mensen in de kerk. In de vrije tijd die ik krijg, ben ik van plan om meer te gaan fietsen en wandelen, in de tuin te werken en mee te gaan naar de kleinkinderen. Ik wil ook graag bij blijven en hoop te lezen en te studeren. En dan ook mijn sociale netwerk meer aandacht te geven … Hm, ik geloof dat mijn tijd dan al weer aardig vol zit.”

Een uitgebreidere versie van dit verhaal is te lezen op de website van de kerk: www.pkndieren.nl

De afscheidsdienst op zondag 28 oktober begint om 10.00 uur. Verschillende koren zullen hun medewerking verlenen.

Lees ook

Clubkampioenen van RTC de Laak

RHEDEN – Op sportpark De Laak in Rheden zijn de afgelopen weken twee tennistoernooien gespeeld. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.