Home / Brummen-Regiobode / Adviesraad Brummen zoekt versterking

Adviesraad Brummen zoekt versterking

BRUMMEN – De Maatschappelijke Advies Raad (MAR) zoekt vrijwilligers voor het werkveld Jeugdwet. De MAR verwoordt het sociaal-maatschappelijk belang van de inwoners en de gebruikers van de gemeentelijke voorzieningen van de gemeente Brummen. Ze doet dit op drie terreinen: de Jeugdwet, de Participatiewet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Ze geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het College van burgemeester en Wethouders van de gemeente Brummen over de beleidsvorming en de evaluatie van de beleidsplannen op de drie genoemde werkvelden. De MAR bestaat uit een onafhankelijk voorzitter en tien leden met een kennis en/ ervaring niveau ten aanzien van de drie genoemde werkvelden. Vervulling van de functie is op vrijwillige basis.
Door het vertrek van enkele leden zijn er vacatures ontstaan voor het werkveld Jeugdwet. Er wordt expliciet dus gezocht naar leden die affiniteit en ervaring hebben met dit werkveld. Indien belangstelling bestaat voor de twee andere werkvelden dan kan er ook gereageerd worden.
De leden van de werkgroepen hebben regelmatig contact en overleg met de betrokken wethouder en beleidsambtenaren en onderhouden met zorgvragers in de gemeente Brummen. De vergaderingen zijn één maal in de maand op de donderdagavond en de andere overlegsituaties vinden plaats op ad-hoc-basis. Het tijdsbeslag is variabel maar de gemiddelde tijdsduur is maximaal acht uur in de week.
Door de steeds veranderende landelijke, regionale en lokale omstandigheden alsmede het doorschuiven van taken naar de gemeente wordt er steeds vaker een beroep gedaan op de MAR. Reacties graag voor 15 november naar info@margemeentebrummen.nl.

margemeentebrummen.nl

Siemen van Asperen, tel. 0575 – 565319

Lees ook

Hele bebouwde kom van Brummen wordt 30 km/uur

BRUMMEN / LEUVENHEIM – De snelheid binnen de gehele bebouwde kom van Brummen en een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.