Home / Programmeren in de bibliotheek

Programmeren in de bibliotheek

Programmeren in de bibliotheek

EERBEEK Kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar kunnen leren programmeren met de Blue bot en de Makey Makey in de bibliotheek van Eerbeek. De Blue Bot heeft zeven knoppen op zijn rug, maar kan ook via bluetooth geprogrammeerd worden door middel van een app. Door de transparante buitenkant kunnen de kinderen goed zien uit welke onderdelen de Blue Bot is opgebouwd en welke onderdelen in werking worden gezet wanneer de Blue Bot een opdracht wordt. De Blue Bot kan tot en met tweehonderd stappen geprogrammeerd worden, waardoor een eindeloze variatie aan routes kan worden gemaakt. Met de MakeyMakey leren de kinderen hoe de functies van de computer overgenomen kunnen worden met twee draadjes. Dit komt aan bod in een workshop van ongeveer twee uur, die wordt gehouden op woensdagen 15 en 22 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten van deze activiteit bedragen 2,50 euro. Aanmelden kan via www.bibliotheekbibliotheekbrummenvoorst.nl.

Lees ook

Kinderen aan de slag met kringloopkunst

VELP – Zaterdag 24 oktober lieten kinderen hun creativiteit de vrije loop bij de Tuinen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.