Home / Plan Zonnedorp Loenen weer een stukje verder

Plan Zonnedorp Loenen weer een stukje verder

LOENEN – De Dorpsraad Loenen houdt momenteel zomerreces. Toch lopen sommige zaken gewoon door. Met het Zonnedorp plan is men weer een stukje verder.

Op dit moment ligt het plan voor het Zonnedorp ter parafering bij het college van urgemeester en Wethouderes van de gemeente Apeldoorn. Daarna gaat het plan ter inzage naar de gemeenteraad. De verwachting is binnen een paar weken aan de slag te kunnen gaan. De Dorpsraad zal iedereen die gereageerd heeft op de enquête op korte termijn uitnodigen om de plannen nader toe te lichten en het plan samen uit te voeren.

De glasvezelkabel voor het buitengebied wordt ook in Loenen worden aangelegd. “Opnieuw een stap vooruit”, is de mening van de Dorpsraad. Voor de restauratie van Den Eikenboom is de bouwvergunning aangevraagd en de bouw zal, als alles goed gaat, eind dit jaar starten. Volgens de Dorpsraad is dit voor Loenen een geweldige opsteker: “Eindelijk weer een prachtige Eikenboom, in alle glorie hersteld.”
Daarnaast tekent de Dorpsraad aan: “Regeren is vooruitzien.” Het bestuur is volop bezig met diverse nieuwe projecten om Loenen nog aantrekkelijker te maken op het gebied van welzijn, zorg en wonen, ondernemen en agro, toerisme en promotie, energie en duurzaamheid en uiteraard natuur en groen. Daarnaast blijft de gemeenteraad nog met een aantal hoofdpijndossiers zitten zoals de N786 (Eerbeekseweg), Lelystad Airport en het bedrijventerrein Kieveen.

Lees ook

Informatie over autisme bij vrouwen

DIEREN – Het Inloophuis Dieren verzorgt samen met het Auticafé Dieren en Indigo Gelderland een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.