Home / Paardenspektakel Beekbergen

Paardenspektakel Beekbergen

BEEKBERGEN Van 9 tot en met 12 augustus staat Beekbergen in het teken van de paardensport. Er staat niet zo maar een wedstrijd op het programma, maar een menwedstrijd waar de internationale top van de twee en vierspanmenners aan de start verschijnt. Als kers op de taart wordt het Nederlands kampioenschap voor vierspannen verreden.

Op donderdag en vrijdag wordt er dressuur gereden op het hoofdterrein. Zaterdag vindt het meest spectaculaire wedstrijdonderdeel plaats: de marathon. Dan rijden de aanspanningen op hoge snelheid door de hindernissen die rond het hoofdterrein zijn gesitueerd. Vooral de waterhindernis levert sensationele momenten op. Op zondag is het spannende sluitstuk van de wedstrijd de vaardigheidsproef. Dan komt het aan op stuurmanskunst door een parcours met kegels en zijn aan het einde van de dag de winnaars bekend.

Naast deze spectaculaire wedstrijden is er nog veel meer te doen op het terrein aan de Bruggelerweg, zoals winkelen in het centraal gelegen strodorp of genieten op de terrasjes van de vele eettentjes. Voor de kinderen is er op zaterdag en zondag gratis ponyrijden, ponyknuffelen, een springkussen en nog meer vermaak.
Op donderdag vanaf 12.00 uur geven de jonge talenten van het Perspectieventeam een demonstratie. Op vrijdagavond is er een Charity dinner voor Free a Girl. Zaterdag kunnen bezoekers in de mini showpiste genieten van vrijheidsdressuur van Lavitana. En op zondagmiddag is er een tuigpaardenshow met dressuuramazone Adelinde Cornelissen die haar visie op africhting van het paard geeft. Verder bezoekt de bekende You tube ster Feline het Paardenspektakel op zondag tijdens Ladies Day. En na elke wedstrijddag is het lekker swingen tijdens de feestavonden. Op alle dagen is de toegang gratis.

www.caibeekbergen.nl

Lees ook

Wandeltochten Klarenbeek

KLARENBEEK – Op vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus worden de Kennedymars, Long Distance Walk, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.