Home / Orgelconcert Hugo Bakker

Orgelconcert Hugo Bakker

Orgelconcert Hugo Bakker

DOESBURG Donderdag 9 augustus bespeelt Hugo Bakker het Walcker en het Freytag orgel in de Martinikerk in Doesburg. In de serie Zomeravond orgelconcerten van StiDoMu viert hij werken uit van onder andere William Byrd, Jan Pzn Sweelinck en Henry Purcell.

Hugo Bakker (1985) studeerde geschiedenis, orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Universiteit Leiden, het Rotterdams Conservatorium en het Lemmensinstituut te Leuven. Hij volgde diverse masterclasses en won prijzen op concoursen in onder andere Maassluis en Pistoia (Italië). Daarnaast werd hem de prestigieuze Sweelinck Müllerprijs 2014 toegekend.
Het concert in Doesburg begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 12 euro en donateurs van StiDoMu betalen 10 euro. Kinderen tot achttien jaar hebben vrije toegang. Het concert duurt ongeveer een uur. Voor en na het concert is er gelegenheid voor een drankje of een kopje koffie of thee. Kaarten zijn te bestellen via www.stidomu.nl.

Foto: Fotolux Zaltbommel

Lees ook

Ik vind: Toekomstvisie Doesburg?

Tijdens de commissievergadering van donderdag 10 juni is er gesproken over het vaststellen van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.