Home / Kunstkring Brummen in actie voor PAX Kinderhulp

Kunstkring Brummen in actie voor PAX Kinderhulp

EERBEEK Zaterdag 11 augustus om 14.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van een bijzondere actie voor PAX Kinderhulp in de Wereldwinkel in Eerbeek. De Kunstkring Brummen e.o. zet zich jaarlijks in voor een goed doel. Dit jaar wordt in samenwerking met de Wereldwinkel en PAX Kinderhulpgeld ingezameld voor vluchtelingenkinderen in Noord Irak.

Het geld wordt ingezameld voor kinderen die door het conflict in Syrië en Irak gevlucht en ‘vergeten’ zijn. Kinderen die leven in kampen, in niet afgebouwde huizen of gewoon op straat. Kinderen die gewend zijn aan oorlog, aan geweld, onzekerheid en armoede. Kinderen die ook gewoon kind willen zijn.

De leden van de Kunstkring Brummen e.o. hebben voor dit doel speciaal werk gemaakt, waarvan de volledige opbrengst naar PAX Kinderhulp gaat. Tevens is door de kunstenaars veel werk beschikbaar gesteld, waarvan minstens de helft naar het goede doel gaat. Ook zetten de leden zich in om, met als thema Kinderen voor Kinderen, iedere zaterdag een workshop te verzorgen voor kinderen. Kinderen kunnen zo voor een kleine vergoeding, die natuurlijk weer naar PAX Kinderhulp gaat, steeds wisselende workshops volgen.

De Wereldwinkel Eerbeek is blij met de actie en stelt ruimte beschikbaar voor de verkoop van spullen en de workshops. Tevens zorgt de winkel voor enthousiaste vrijwilligers en wordt er geen commissie gerekend. Wie nieuwsgierig is naar wat er allemaal wordt aangeboden, kan een kijkje nemen bij de Wereldwinkel aan de Stuijvenburchstraat 99 in Eerbeek.

www.kunstkring brummen.nl

Lees ook

Rick Evers: Spareribs

Eens in de zoveel tijd gingen mijn vrouw en ik altijd onbeperkt spareribs eten bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.