Home / Koninklijk varen op jacht De Piet Hein

Koninklijk varen op jacht De Piet Hein

DOESBURG Het voormalig Koninklijk jacht De Piet Hein doet zal op 17, 18 en 19 augustus de Passantenhaven van Hanzestad Doesburg aan. Iedereen kan mee voor een twee uur durende vaartocht over de IJssel.

De Piet Hein is het nationale huwelijksgeschenk van het Nederlandse volk aan Prinses Juliana en Prins Bernhard. Met een lengte van 31 meter en haar koninklijke uitstraling is het schip vandaag de dag nog steeds een imposante verschijning. De kleuren van het meubilair en de bekleding van de lounge, salon en hutten zijn nog hetzelfde als ten tijde van de ingebruikname door het Prinselijk paar in augustus 1937. Een verblijf op De Piet Hein betekende voor de Koninklijke familie privacy en ontspanning in een rustige en comfortabele omgeving.
Vele bijzondere gasten, waaronder staatshoofden, waren ooit te gast op dit bijzondere schip. Het historisch jacht combineert comfort, bijzondere ambiance, koninklijke klasse en biedt alles wat van een motorjacht mag worden verwacht. Het schip wordt gevaren en onderhouden door vrijwilligers van de Stichting Piet Hein.

Tijdens het verblijf in Doesburg zal De Piet Hein meerdere vaartochten maken over de IJssel. Iedereen kan meevaren, maar hiervoor moet wel vooraf een plekje worden gereserveerd via VVV Doesburg aan de Gasthuisstraat 13, tel. 0313 479088. Ter plaatse worden geen kaarten meer verkocht. Er kunnen per tocht maximaal dertig passagiers mee. De kosten bedragen 13,50 euro.

De Piet Hein vaart op zaterdag 18 augustus om 10.00, 13.00 en 16.00 uur. Zondag 19 augustus zijn er afvaarten om 10.00, 13.00 en 16.00 uur. Elke tocht duurt ongeveer twee uur.

www.piethein.nu

Lees ook

Doesburg Vertelt start live vanuit het Stadhuis

DOESBURG – Op woensdag 28 oktober om 13.15 uur geven kinderburgemeester Matthijs de Jager en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.