Home / Klachten over hondenpoep in Loenen

Klachten over hondenpoep in Loenen

LOENEN – De Dorpsraad Loenen krijgt de laatste tijd steeds meer klachten over hondenpoep in diverse parken en groenstroken in Loenen. “Wat voor Loenen altijd heel normaal was, was het opruimen van hondenpoep tijdens of na het uitlaten van de hond. Helaas gebeurt dat nu steeds minder. Zeker met het prachtige zomerweer gaat het stinken en is het voor sommige bewoners die er vlakbij wonen niet plezierig om nog buiten te zitten”, aldus de Dorpsraad. De Dorpsraad heeft met de gemeente Apeldoorn dit probleem besproken en de gemeente kwam wel met een oplossing: “Wij ruimen het op, maar de consequentie is hondenbelasting met kosten van 71,50 euro per hond per jaar.” Daarom doet de Dorpsraad een oproep: “Dat laten we ons toch niet gebeuren? Als iedereen de poep van zijn of haar hond opruimt, dat is 2 seconden werk, is het probleem opgelost. We zijn met de gemeente in overleg om automaten met hondenpoepzakjes te plaatsen, maar dit kunnen we toch samen ook oplossen? Op diverse plaatsen en parken, zoals het Lonapark, spelen kinderen. Wilt u dat uw kind of kleinkind onder de poep thuiskomt?”

Lees ook

Vrijwilligersevenement afgelast

RHEDEN – Het vrijwilligersevenement dat gepland stond op 7 november gaat niet door. Tijdens dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.