Home / Ingezonden: De kers op de taart

Ingezonden: De kers op de taart

Ingezonden: De kers op de taart

Nu landgoed Twickel het voor elkaar heeft gekregen om op kosten van de belastingbetaler de weg tussen Ellecom en Dieren te laten verleggen, gaan ze nu voor de ‘kers op de taart’: het afsluiten van de Doesburgsedijk voor het doorgaande verkeer. Na het lezen van de column Een Stief Kwartiertje in de Regiobode van vorige week van Desiderius Antidotum over die afsluiting dacht ik: ‘inlijsten die column en ophangen in het Gemeentehuis’. De beslissers over de inrichting van de openbare ruimte kunnen zo nog eens nalezen wat ook alweer de reden was om het landgoed zo rijkelijk te belonen namelijk: ‘een aaneengesloten geheel van natuurgebieden’.
Kom op Gemeente Rheden, verzin iets beters! Overal buiten de bebouwde kom rijden we door natuurgebieden. Allang is duidelijk dat het belang van landgoed Twickel bij onze bestuurders zwaarder weegt dan het algemeen belang, in dit geval de burgers die al decennialang gebruik maken van de dorpenroute tussen Dieren en Doesburg. We moeten niet vergeten dat die afsluiting, eenmaal gerealiseerd niet meer teruggedraaid wordt. Generaties na ons krijgen nog te maken met de vele nadelen van die afsluiting.
De heer Zijlstra uit Ellecom heeft al eens aangegeven zich zorgen te maken over de (veel te) lichtvaardige beslissingen die daaromtrent door onze bestuurders in het gemeentehuis zijn (worden) genomen. En, is die overheid er wel voor ons allemaal? Desiderus Antidotum geeft dat prachtig weer in zijn openingszin: ‘Er zijn mensen in de omgeving van Dieren, die menen dat Rheden een satellietgemeente van Twickel is. Echter, er zijn Ellecommers die dit bestrijden, want ze menen dat niet Twickel, maar Middachten de gang van zaken in de regio bepaalt. Weer anderen zien de gemeente Rheden als het uitvoeringsorgaan van de landgoedeigenaren’. Op een verjaardag gnuiven we om dit soort uitspraken, maar het is toch dieptreurig dat onze bestuurders het al te opzichtige eigenbelang van de landgoedeigenaren laten prevaleren boven het belang van de samenleving? Ik weet niet in wat voor tijd deze bestuurders leven, maar de adel gehoorzamen is toch echt verleden tijd.

Kees van der Weyde,
Velp

Lees ook

Lezing over Biodivers Boeren

BRUMMEN – Naar aanleiding van de publicatie van haar boek Biodivers Boeren verzorgt Rosemarie Slobbe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.