Home / Hulde voor Zwieb en Annie Prins

Hulde voor Zwieb en Annie Prins

BRUMMEN Maar liefst 25 jaar hebben ze zich met hart en ziel ingezet voor Dierenpark ‘t Goor in Brummen. Dat Zwieb en Annie Prins noodgedwongen een stapje terug moeten doen, is een mooie gelegenheid om hen eens flink in het zonnetje te zetten. Woensdag waren er bloemen, gebak, cadeaus en veel mooie woorden voor de beheerder en zijn vrouw.

Wethouder Eef van Ooijen sprak het paar toe. “Toen je begon, ging je ‘s ochtends en ‘s avonds even de dieren voeren. Een klus van 20 minuten. Ondertussen heb je er al een dagtaak aan. Of zelfs meer. Maar je doet het maar gewoon.” Van Ooijen heeft Zwieb in de loop der jaren leren kennen als een man van weinig woorden, maar met een enorme daadkracht. “Je bent altijd maar bezig met het beter maken van het park en dat allemaal uit liefde voor de dieren.”
Namens de gemeente overhandigde wethouder Van Ooijen Zwieb een certificaat van waardering. Daarnaast kregen Zwieb en Annie van Martine Jurriëns van Stichting Welzijn Brummen ook nog eens een Vrijwilligerspluim. Het werk dat het echtpaar al die jaren heeft gedaan, is immers altijd op vrijwillige basis geweest. Maar er waren meer cadeaus. Zo heeft de stichting Vrienden van Park ‘t Goor een nieuw bankje besteld, inclusief een plaquette met lovende woorden over Zwieb. “Bedankt voor wie je bent en voor alles wat je doet. Nooit omdat het moet. En dat al 25 jaar.”
De vrijwilligersgroep heeft het bruggetje in het Park omgedoopt tot Zwiep Prins Brug, met bijbehorend bordje.

Helaas moet Zwieb om gezondheidsredenen een stapje terug doen en het beheer van het park overdragen aan Annie Notten. Aan helpende handen voor dierverzorging gelukkig geen gebrek, de groep vrijwilligers zet het werk onvermoeibaar voort. Wel wordt een nieuwe stichting opgericht om alle bijkomende taken op zich te nemen. Denk aan sponsorwerving, administratie en al die andere zaken waar de dierverzorgers niet op zitten te wachten. “De nieuwe stichting krijgt een faciliterende rol”, zegt Anne Marie Wigbold, die zich bezighoudt met de oprichting. “We gaan een verbinding maken tussen de gemeente en de vrijwilligers. We gaan donateurs en sponsoren werven. Zo moeten we er samen voor zorgen dat Park ‘t Goor in de toekomst kan blijven bestaan.”

Overigens wil deze nieuwe organisatie niet zeggen dat Zwieb en Annie zich helemaal terugtrekken uit ‘t Goor. “Geen sprake van. We blijven doen wat we kunnen.”

Foto: Zwieb en Annie Prins samen met wethouder Eef van Ooijen tussen de dieren die hen zo lief zijn
Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Kunstwerk ijsberen in ere hersteld

DIEREN – De ijsberen op het Callunaplein staan weer op hun oude vertrouwde plek. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.