Home / Heide kleurt grijs en bruin

Heide kleurt grijs en bruin

RHEDEN De heide op de Posbank kleurt dit jaar niet het bekende paars. De planten hebben een bruine kleur, net als de bosbessenstruiken en vele bomen. De natuur ziet totaal grauw, met hier en daar een paars gekleurd takje, maar je moet wel goed zoeken. Normaal gesproken begint de heide rond deze tijd van het jaar paars te kleuren, met het hoogtepunt halverwege augustus. Het ligt in de verwachting dat de kleurenpracht van dit jaar flink tegen gaat vallen. Natuurmonumenten waarschuwt iedereen die een excursie heeft geboekt dat er dit jaar geen spektakel te verwachten is. Bovendien mogen geen bijenkasten worden geplaatst, omdat er te weinig nectar is. Hoe en hoe snel de heide zal herstellen, daar zijn de meningen over verdeeld.

Foto: Martin de Jongh

Lees ook

Geen Culturele Zondag op 1 november

DOESBURG – De Culturele Zondag, de maandelijkse route langs culturele adressen in Doesburg, gaat op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.