Home / Fluorescentiekast in Geologisch Museum

Fluorescentiekast in Geologisch Museum

Fluorescentiekast in Geologisch Museum

VELP Het Gelders Geologisch Museum in Velp is de hele vakantie van dinsdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Naast een uitgebreide collectie mineralen, gesteenten en fossielen, is er een fluorescentiekast te vinden. Dat is een vitrinekast met een verzameling mineralen. Zo op het eerste gezicht is er niet veel spectaculairs aan, maar de mineralen liggen onder speciale UV lampen waarmee de stenen bestraald worden. Pas wanneer je de lichtschakelaar omzet en de gordijnen dichttrekt, knallen de kleuren je tegemoet. De mineralen reageren hierop door zelf licht van een langere golflengte dan van de lampen uit te zenden. Een mineraal dat eigenlijk groen is, kan dan opeens helrood oplichten. De kleuren zijn schitterend. Voor de kleintjes is er altijd een kleine verrassing.

www.geologischmuseum.nl

Lees ook

Solotentoonstelling Sibyl Heijnen bij Espace Enny

LAAG-KEPPEL – Galerie Espace Enny in Laag-Keppel wijdt een solotentoonstelling aan de wereldwijd bekende en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.