Home / Erwin L’Ami wint Open NK Schaken

Erwin L’Ami wint Open NK Schaken

DIEREN Grootmeester Erwin L’Ami (33) uit Woerden won donderdag het Open NK Schaken in Theothorne in Dieren. In een spannende slotronde vochten vijf Nederlanders om de titel: Erik van den Doel, Dimitri Reinderman, Lucas van Foreest en Casper Schoppen. De zestienjarige Schoppen kon zich troosten met een grootmeesternorm, net als Van Foreest. Voor hem was dit de derde norm, dus hij kan de titel Grootmeester aanvragen. Dit kan een schaker doen wanneer hij aan drie meesternormen heeft voldaan: het behalen van een toernooirating van 2450 op een sterk bezet toernooi. In Dieren deden dit jaar 517 schakers mee aan het Open NK.

Foto: Lotte Bienias

Lees ook

Bronckhorst aan de slag zodat iedereen mee kan doen

GEM. BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst heeft voor het komend jaar de Inclusie Agenda opgesteld. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.