woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeDierenGrootse theaterdienst

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke dames, zeven onderdanige slaven met heimwee onder leiding van drie regisseuses op het (kerk)toneel zet? Dan gaat een Bijbelverhaal uit het Oude Testament echt grandioos leven. Dat gebeurde tijdens de onlangs gehouden theaterdienst in de Ontmoetingskerk in Dieren. Wie erbij was zag een groot krijgsman klein worden dankzij de besmettelijke ziekte huidvraat. Wie erbij was zag uiteindelijk een kleine Joodse slavinnetje opeens alle eer krijgen: zij kreeg een verdiende ereronde door de kerk in de paard en wagen van Naäman inclusief paardengetrappel, gehinnik, trompetgeschal en applaus. Wie erbij was hoorde van een nieuw begin, alles komt goed en dat God een God van iedereen is. Wie erbij was in de Ontmoetingskerk kwam, zag en genoot van een spontaal spel met inhoud. Hulde aan de twaalf spelers van Ontmoetingskerk) Dieren, (Petruskerk) Spankeren en (Boskapel) Laag Soeren.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...