woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeRhedenSportcombinatie Rheden wil Open Club worden

Sportcombinatie Rheden wil Open Club worden

RHEDEN – Voetbalvereniging SC Rheden wil een Open Club worden. Dat betekent dat de accommodaties die ze hebben – zoals het clubhuis en de speelvelden – ook door andere verenigingen en organisaties gebruikt kunnen worden. Dat zegt Rick Palm, voorzitter van SC Rheden.

"Zo’n 70 procent van de tijd staat de accommodatie van onze voetbalvereniging eigenlijk leeg. Van maandag tot en met donderdag hebben we trainingsavonden en worden de velden gebruikt. Maar het clubhuis is bijvoorbeeld doordeweeks alleen op woensdag- en donderdagavond bezet. In de weekenden, op zaterdag en zondag, wordt de accommodatie wel behoorlijk gebruikt", aldus voorzitter Rick Palm.

Door een Open Club te worden wil SC Rheden de vereniging ‘toekomstbestendig worden op een multifunctionele accommodatie én met een solide financiële huishouding’, ofwel, ze wil een gezonde en vereniging blijven en duurzaam worden. Verder hoopt de club dat er meer aanloop komt naar de accommodatie, dat er een hogere bezettingsgraad komt van het sportpark, dat er betere sponsormogelijkheden komen, kwalitatief betere faciliteiten én dat SC Rheden een centraal punt in de gemeente wordt.

De vereniging heeft voor het project hulp gevraagd bij de Gelderse Sport Federatie (GSF). Zij zal als procesbegeleider ondersteuning bieden aan het project met de titel SC Rheden op weg naar 2030. De eerste stap die genomen is op weg naar deze toekomst, is het aanvragen van subsidie bij de provincie voor een verkennende fase. In die fase kan de vereniging eerst kijken of ‘de open-clubgedachte verder verkend kan worden’, aldus Palm.

 

www.scrheden.nl

spot_img
Vorig artikelGouden Schoolkantine
Volgend artikelOpen Boerderijdag
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...