zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeLoenenHigh tea in boomgaard

High tea in boomgaard

LOENEN – Een comité gevormd door verschillende Loenense verenigingen en stichtingen heeft de oudste generatie van het dorp vrijdag een gezellige middag aangeboden. Er was veel werk gemaakt om de ouderen een gevarieerd uitstapje aan te bieden. Volgens de gasten zijn ze hierin volledig geslaagd.

‘s Middags om 13.00 uur werden de gasten verwacht bij de zorgboerderij De Groote Modderkolk. Zo’n tachtig gasten stonden klaar om in de bussen te stappen voor een tochtje rondom Loenen. Jan Janssen en Wilma van Doorn waren de gidsen, die allerlei wetenswaardigheden wisten te vertellen over de plekken waar langs werd gereden.

Via de Imbosweg werd koers gezet naar de Loenermark. Onderweg werd verteld over de geschiedenis van ‘t zandgat van Gerritsen, Huize Groenouwe, het mausoleum en andere gebouwen. Verder ging het door de Kouwerik, dat zijn naam dankt aan de koude die er meestal heerst, via de ijkbasis naar de heidevelden, waar juist de Loenense kudde graasde. De kudde, bestaande uit 240 schapen en 160 lammeren, werd uitvoerig bekeken. Sommige gasten maakten een praatje met de herderinnen Judith en Hanneke, die als vrijwilligers aan de kudde verbonden zijn. Samen leiden zij de schapen naar de heide en weer terug naar de kooi. Beiden hebben afgerichte honden om de kudde bijeen te houden.

 

Via een mooie route gingen de bussen daarna verder naar de Groenendaalseweg richting Loenen. Vrijwilligers hadden intussen bij de Groote Modderkolk in de boomgaard zitjes klaargezet voor de high tea. Patricia Koopman had met haar team heerlijke hartige hapjes gemaakt en het team van Verdandi verzorgde de zoete hapjes. De gasten konden in de groene omgeving heerlijk genieten van de aangeboden traktaties. Teun zorgde voor een vrolijk muziekje.

Willem de Zanger, voorzitter van de Dorpsraad, liet weten het prettig te vinden dat zoveel Loenenaren gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging van het comité. Hij waardeerde het bijzonder dat zoveel vrijwilligers bereid waren om deze middag te doen slagen. Er moest veel geregeld worden. Gelukkig werkte het weer mee zodat de high tea buiten kon plaatsvinden. Hij dankte de vele sponsoren die deze middag mogelijk hadden gemaakt.

De organisatie kreeg na afloop veel lovende woorden over de mooie middag. Zij waren nu op verschillende onbekende plekjes geweest. Prachtig vonden zij ook de mooie natuur van de Loenermark, maar ook konden zij nu kennis maken met zorgboerderij De Groote Modderkolk.

Foto: Martien Kobussen

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215162_persfotoDHO_zoekt_jou.jpg

Dierens Harmonie Orkest zoekt muzikanten

DIEREN - Het Dierens Harmonie Orkest (DHO) is op zoek naar (oud)-muzikanten en muzikanten in spé die (weer) samen muziek willen maken. Om geïnteresseerden te benaderen is het orkest een nieuwe actie gestart. Voorzitter Jan-Willem Sonderlo vertelt: “Best veel mensen zouden eigenlijk heel graag een instrument willen bespelen, maar denken

0215424_Sinterklaasdieren.JPG

Sinterklaas komt aan in Dieren

DIEREN - Vele kinderen uit Dieren hebben ongetwijfeld de dagen afgeteld, maar op zaterdag 20 november was het zover. Sinterklaas en zijn Pieten zetten voet aan wal in Dieren. Rond 13.00 uur kwam het gezelschap per boot aan bij de Veerstoep aan de IJssel. Vele kinderen stonden al aan de

0214714_Record_Velp.jpg

Oude gedenksteen Record blijft in nieuwe woonwijk

VELP - Toekomstige bewoners Selma van Ramele en haar dochter Isabel hebben woensdag 10 november, samen met wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden, een oude gedenksteen gemetseld in de gevel van hun nieuwe woning op het voormalige Record-terrein in Velp.

0214596_euros__geld__munten.jpg

Waterschapsbelasting gaat omhoog

REGIO - Waterschap Rijn en IJssel kondigt aan de waterschapsbelasting te verhogen met 5,5 procent. Dit is nodig om het het watersysteem en de dijken aan te passen aan de klimaatextremen. Ook de prijsstijgingen van grondstoffen, elektra en arbeidskrachten brengen extra kosten met zich mee.

0214608_Narrenkap.jpg

Prins Kevin geïnstalleerd bij de Narrenkap

VELP - Met een grootse openingszitting heeft Carnavalsvereniging de Narrenkap uit Velp op zaterdag 6 november het seizoen geopend. Er werd afscheid genomen van prinses Mariëtte en kennisgemaakt met Prins Kevin en zijn gevolg, die zich met een spetterende opkomst presenteerden.

0215262_Dune.jpg

Drie films bij Filmhuis Dieren

DIEREN - Filmhuis Dieren draait de komende week drie films, allen in de maximaal half bezette zaal van Theothorne. Op vrijdag 26 november speelt om 20.00 uur de film Dune. Zaterdag 27 november is om 14.30 uur De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje te zien. Dinsdag 30 november