woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeEerbeekSchoolgebouw opgeleverd

Schoolgebouw opgeleverd

EERBEEK – Met de symbolische overhandiging van de sleutel aan wethouder Eef van Ooijen werd donderdag het nieuwe schoolgebouw aan de Lorentzstraat in Eerbeek opgeleverd. Van Ooijen ontving de sleutel van directeur Joseph Kuling van Koopmans Bouwgroep, maar gaf deze direct door aan de toekomstige gebruikers van het pand: directeuren Diederik Schakelaar van de C. van Leeuwenschool en Arjan van der Leest van De Enk.

 

Het heeft even geduurd voordat er een nieuw gebouw kon komen voor De Enk en de Van Leeuwenschool. Dit had alles te maken met de onzekerheid die de geur- en geluidsproblematiek in het centrum van het dorp met zich meebracht. Toen hier in 2017 duidelijkheid over kwam, is dan ook zo snel mogelijk begonnen met de bouw. In september ging de schop in de grond en nu staat er op het terrein waar vroeger De Springveer stond een prachtig, modern gebouw, met genoeg ruimte om twee scholen te huisvesten. Met de nieuwste technieken is een duurzaam gebouw gerealiseerd, met veel aandacht voor een gezond klimaat, waarin het goed leren en werken is.

De bouw is gevolgd door vier leerlingen van beide scholen, die als bouwambassadeurs vlogs maakten over het proces en zo hun schoolgenootjes op de hoogte hielden. Zij kregen donderdag een heus vlogdiploma van Joseph Kuling van Koopmans.

De komende tijd gaan beide scholen aan de slag met verdere inrichting van hun nieuwe onderkomen. Na de zomervakantie wordt het gebouw in gebruik genomen. Op 17 oktober volgt nog een officiële opening.

 

Op de foto staan van links naar rechts Diederik Schakelaar van de C. van Leeuwenschool, Arjan van der Leest van De Enk, Joseph Kuling van Koopmans Bouwgroep en wethouder Eef van Ooijen.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...