dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeRegioBelevingsvlucht: hoe klinkt een overkomend vliegtuig?

Belevingsvlucht: hoe klinkt een overkomend vliegtuig?

REGIO – Hoe klinkt het nou werkelijk als er straks meer vliegverkeer over de regio komt, op weg van of naar Lelystad Airport? Woensdag 30 mei worden vier belevingsvluchten uitgevoerd, zodat inwoners van de regio zelf kunnen horen of en wat voor overlast inkomende en vertrekkende vliegtuigen veroorzaken.

 

Er wordt veel gesproken over de nieuwe aanvliegroutes voor Lelystad Airport, die vanaf volgend jaar in gebruik moeten worden genomen. Als een vliegtuig op een hoogte van 6000 voet passeert, is de geluidsoverlast vergelijkbaar met een vrachtwagen die op 60 meter afstand met 80 kilometer per uur langsrijdt. Maar hoe klinkt dat nou eigenlijk? Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat houdt woensdag 30 mei een zogenaamde belevingsvlucht, zodat inwoners van Gelderland en Overijssel kunnen ervaren hoe het als een vliegtuig de zogenoemde laagvliegroutes over hun woonplaats vliegt.

Er worden vier vluchten uitgevoerd. Eerst staat een dalende aankomstvlucht vanaf Tiel op de planning. Deze passeert om 15.38 Hoenderloo, Beekbergen en Klarenbeek. De stijgende vertrekvlucht vanaf Lelystad wordt om 16.59 uur verwacht in Teuge, Twello en Klarenbeek en passeert om 17.02 uur Eerbeek. Dan is er een tweede stijgende vertrekvlucht vanaf Lelystad die om 17.35 uur over Teuge, Twello en Klarenbeek komt en daarna over Beekbergen en Hoenderloo. De vierde en laatste vlucht is een dalende aankomstvlucht vanaf Rhenen, die om 18.04 uur Hoenderloo, Beekbergen en Klarenbeek passeert.

 

Dit is de voorlopige planning. Op www.stichtingreddeveluwe.nl staan op woensdag 30 mei de definitieve tijden. Als het te bewolkt is of te hard waait, gaat de vlucht niet door.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216189_wandelschoen.jpg

Groepswandeling Samen op Pad

ROZENDAAL - Samen op Pad (de SOP) houdt woensdag 8 december een groepswandeling. Deze start om 10.00 uur bij de kantine van voetbalclub DVOV in Rozendaal, inschrijven kan ter plaatse. Deelname kost 4 euro. Er wordt een route gelopen van ongeveer 25 kilometer, door het bos en over de heide

0216318_ambulance__politie__brandweer.jpg

Illegaal afval verbrand

BRUMMEN - Politie en brandweer kwamen samen in actie op maandag 29 november. Tussen 22.18 en 22.36 uur werd afval verbrand aan de Mercuriusweg in Brummen. Het bleek te gaan om bedrijfsafval dat in tonnen werd verbrand. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Lotgenotengroep partnerverlies

DIEREN - Humanitas start in december weer een lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren door de dood. Wanneer een partner overlijdt, verandert dat het leven van de achterblijver op ingrijpende wijze. Vaak is er in het begin veel aandacht van de omgeving, maar ebt dit na een tijdje

0215845_schrijven__pen_op_papier.jpg

Jaarlijkse wedstijd PGAD: ‘Kun je nog dichten, dicht dan mee…’

DOESBURG - "Zelden zijn de omstandigheden voor het schrijven van een gedicht zo gunstig geweest als nu! Bijna niets wat in agenda’s stond gaat door, onbekommerd stappen kunnen we vergeten, een feestje bouwen is er ook niet meer bij. Kortom: zeeën van tijd om eens fijn aan het dichten te

0216233_Volleybal2.jpg

Online sportcafé

GEM. BRUMMEN - Donderdag 9 december staat er een nieuw online sportcafé gepland met het thema 'Gezond de tijd door in corona'. Sportverenigingen en stichtingen staan onder druk door de gevolgen van de corona en de opgelegde overheidsmaatregelen. Gespreksonderwerpen binnen de verenigingen zijn ledenverlies, ledenbehoud, cashflow en het bestaansrecht van