dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeRegioCDA vraagt aandacht voor onveilige provinciale wegen

CDA vraagt aandacht voor onveilige provinciale wegen

REGIO – De CDA Statenfractie in Gelderland heeft Gedeputeerde Staten gevraagd wat de provincie gaat doen aan het veiliger maken van de wegen in Gelderland. Uit een groot wegenonderzoek van RTL Nieuws bleek eerder dit jaar dat ook een aanzienlijk deel van de Gelderse provinciale wegen onveilig is.

Slecht scorende Gelderse wegen, waarbij het risico op ongelukken veel hoger dan gemiddeld is, zijn er in Gelderland in overvloed. Op de drie onveiligste Gelderse wegen vielen in drie jaar tijd 27 verkeersslachtoffers waarvan 3 met dodelijke afloop. Het gaat hierbij om de N801 tussen Barneveld en Otterlo, de N836 tussen Randwijk en Elst en de N842 tussen Heilig Landstichting en Groesbeek. De weg langs het kanaal, tussen Dieren en Beekbergen, de N786 scoort gemiddeld. Er vielen in drie jaar in totaal 15 verkeersslachtoffers bij de 70 geregistreerde ongevallen.

Daarnaast is de stijging van het aantal dodelijk verongelukte fietsers zorgelijk. In Gelderland zijn vorig jaar 33 fietsers omgekomen in het verkeer, na Noord-Brabant de slechtste score, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Statenlid Otto van Verschuer: "Ik wil graag van Gedeputeerde Staten weten wat ze gaan doen met deze alarmerende cijfers en zou graag een plan van aanpak zien om het aantal ongelukken te verminderen."

spot_img
Vorig artikelBrandweerlieden in de dop
Volgend artikelVogel in nood
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215751_SP.jpg

SP Rheden doet niet mee met gemeenteraadsverkiezingen

RHEDEN - De SP doet in Rheden niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat besluit heeft de Rhedense afdeling 'met pijn in het hart' genomen tijdens de ledenvergadering op woensdag 24 november. Er zijn niet genoeg geschikte kandidaten gevonden voor de kieslijst.

0216552_DSC2263.JPG

Een kijkje in de pepernotenfabriek

DREMPT - Bijna het hele jaar door produceert Garvo in Drempt veevoeders. Maar een paar weken per jaar wordt de fabriek overgenomen door hoog bezoek uit Spanje. Als Sinterklaas en zijn Pieten in het land zijn, richten zij hier de pepernotenfabriek in. Waar normaal de koeienbrokjes van de lopende band

0215985_Bestuur_met_jubilarissen.jpg

Definitief einde voor Thomassen Mannenkoor

RHEDEN - Vrijdag 26 november was het definitieve einde van het Thomassen Mannenkoor bij restaurant de Deel in Rheden. Voordat het bestuur ontbonden werd, haalde voorzitter Louis Schennink enkele herinneringen op uit het rijke verleden van het koor.