woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeSpankerenSamen denken over kanaalzone

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van belanghebbenden bij nieuwe plannen voor de leefomgeving. Dat is een hele mond vol, maar komt er op neer dat hij wil kijken hoe bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen worden betrokken bij nieuwe ontwikkelingen, vóórdat er schetsen of plannen worden gemaakt.

Proeftuin voor het onderzoek is de groenstrook langs het kanaal in Spankeren, grofweg voor Intrapec, dat volgens Paul prima voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Vorige week woensdag mochten belanghebbenden hun wensen uitspreken bij de Ik Buurt Mee!-keet, die GWW plaatste samen met de stichting Beleef het Kanaal, aanjager van ontwikkelingen op en langs het Apeldoorns Kanaal.

 

Paul kijkt tevreden terug op de inloopmiddag. "Er zijn uiteenlopende belangen, emoties en standpunten op tafel gekomen. Van een strand met kleinschalige horeca, waar onder andere mensen werken die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, en sportvoorzieningen als calisthenics en een Cruijff Court tot een natuurlijke omgeving waarbij zo min mogelijk wordt veranderd."

Aan Paul nu de taak om alle verkregen informatie te vertalen naar een schetsontwerp, beplantingsplan en beheerplan. Hij omschrijft de meest geschikte invulling als volgt: "Een groene, gezonde en veilige omgeving waar verschillende gebruikers groepen kunnen verblijven. Denk hierbij onder andere aan wandelpaden, een sportveld, hondenspeelplaats, jeu de boules en verschillende soorten fruitbomen. Het moet een plek die voor iedereen toegankelijk is en mensen samenbrengt!"

Paul hoopt het plan op 22 juni af te hebben en hier ook op af te studeren voor zijn studie Management Buitenruimte aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. De scriptie kan worden aangevraagd via p.keulen@gww-ingenieurs.nl.

Foto: Linda Peppelman

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...