Home / Loenen / Rondleidingen in en om Kasteel Ter Horst

Rondleidingen in en om Kasteel Ter Horst

LOENEN – De gidsen van de stichting Wijnand Hacfort zijn weer gestart met het zomerprogramma. Naast de rondleidingen in en rond kasteel Ter Horst op donderdag kunnen bezoekers nu ook op maandagmorgen om 10.30 en 14.00 uur terecht voor een kijkje bij het Loenense kasteel.

 

Bezoekers kunnen rekenen op een interessante wandeling van ruim anderhalf uur door en rond het eeuwenoude gebouw. Na de fraaie schuilkapel hebben de klokkentoren en paardenstallen onlangs een fikse opknapbeurt gekregen. De fraaie unieke schuilkapel ademt na de grondige restauratie weer de sfeer van vroeger. De originele beelden van Maria en Jozef zijn na lange omzwervingen weer terug op de oude plek. Tijdens de rondleiding krijgt de bezoeker veel te horen over de geschiedenis van het kasteel. Er wordt gewandeld over het terrein met Oranjerie, bijgebouwen en schuilkapel. Ook wordt een kijkje genomen in de mooiste kamer van het kasteel, thans in gebruik als trouwkamer van de gemeente Apeldoorn. Hier is ook de bijzondere zandstenen schouw te bewonderen met een Bijbelse voorstelling.

 

Jaarlijks komen meer bezoekers dit Rijksmonument bezichtigen, vorig jaar meer dan duizend. De gasten krijgt veel te horen over de bijzondere bouwstijlen van het gebouw, dat ook wel het ‘het omgekeerde kasteel’ wordt genoemd. Kasteel Ter Horst dateert uit 1557. Vanaf de Hoofdweg heeft men een prachtig uitzicht op het met grachten omgeven kasteel. Zeven geslachten is het eigendom geweest van de familie Hacfort. Daarna heeft het landgoed verschillende eigenaren gehad. Thans is het kasteel nog steeds particulier bezit en wordt het bewoond door de familie Russelman.

 

De rondleidingen zijn op maandag om 10.30 en 14.00 uur en op donderdag om 14.00 uur. Kaartjes zijn vanaf een half uur voor de start verkrijgbaar in het kasteelwinkeltje op het voorplein bij het kasteel aan de Hoofdweg 74. Ook bij Boekhandel Hendriks in Eerbeek en hotel-restaurant De Loenermark en Bistro De Bron in Loenen zijn kaarten verkrijgbaar.

 

stichtingwijnandhacfort
@gmail.com

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.