Home / Brummen / Kwart brievenbussen in gemeente Brummen verdwijnt

Kwart brievenbussen in gemeente Brummen verdwijnt

BRUMMEN – Het aantal brievenbussen in de gemeente Brummen gaat drastisch omlaag. Verspreid over de verschillende dorpen zijn het er nu nog 38, eind juni is dat aantal teruggebracht tot 27. Dat maakte PostNL vorige week bekend.

 

De reden voor de aanpassing is dat er steeds minder post wordt verstuurd. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verdwijnen, of gaan naar plekken waar veel mensen komen, zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft.

 

Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen van PostNL in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Vanaf 2 juni worden de eerste veranderingen doorgevoerd en eind juni zijn deze gerealiseerd. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

 

In de gemeente Brummen blijven 27 brievenbussen op hun plek staan, verdwijnen er 11 en komt er 1 nieuwe brievenbus bij.

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.