Home / Doesburg / Sfeervolle herdenking

Sfeervolle herdenking

DOESBURG – De dodenherdenking in Doesburg was ook dit jaar weer een sfeervolle, ingetogen bijeekomst. De herdenking begon met een stille tocht door de straten van de stad. Bij terugkomst op de voormarkt tegen 20.00 uur blies een lid van het Muziekkorps der Voormalige Schutterij (MdVS) het taptoesignaal, waarop iedereen twee minuten stilte in acht nam, zoals in heel Nederland. Na het Wilhelmus namen de voorzitter van het 4 en 5 Mei Comité en burgemeester Loes van der Meijs het woord. Het Doesborgh’s Mannenkoor zong enkele mooie toepasselijke liederen.

Nadat de voorzitter van het comité en de burgemeester een krans namens de gemeente legden, was het de beurt aan verenigingen en stichtingen. Zo werden er kransen en bloemstukken gelegd door onder andere de Molukse gemeenschap, de Turkse gemeenschap, Doesburg & Oranje, het Rode Kruis, Muziekvereniging MdVS en de Meulenvelders. Hierna werden de kinderen uitgenodigd hun bloem te leggen bij het monument. Als laatste kwamen de andere aanwezigen aan de beurt om langs het monument te lopen en hun bloemen te leggen. Zoals altijd lag er na afloop dan ook een zee van bloemen ter nagedachtenis aan alle gevallenen van oorlogen.

Klein dingetje dat opviel deze avond: op de krans van de gemeente stond een storende fout. In plaats van College van B&W stond er te lezen College B.M.W…

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.