Home / Brummen / Brummen subsidieert dekkend netwerk AED’s

Brummen subsidieert dekkend netwerk AED’s

BRUMMEN – De Stichting Burgerinitiatief Reanimatie AED Gemeente Brummen (STAG Brummen) krijgt de komende jaren subsidie om het netwerk van AED’s in de gemeente Brummen dekkend te maken en houden. Het college stelt dit jaar 14.000 euro beschikbaar en daarna tot 2021 jaarlijks 500 euro per wijkraad als (na)scholing voor burgerhulpverleners.

 

De afgelopen jaren hebben de wijkraden zich al sterk gemaakt voor de plaatsing van de AED’s en mede daardoor zijn er al 24 beschikbaar. Op dit moment zijn er nog zes locaties in de gemeente waar geen AED hangt die is aangemeld bij de organisatie en die 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar is. Het gaat om de westkant van het spoor in Leuvenheim, de zuidkant en de kant richting Cortenoever in Brummen, de west- en zuidkant van Eerbeek en Voorstonden. Op drie van deze plekken zijn wel AED’s, maar die zijn niet altijd beschikbaar. De STAG wil deze AED’s naar buiten verplaatsen. Op de andere plaatsen is geen AED aanwezig.

De subsidie van de gemeente Brummen is bestemd voor de aanschaf van nieuwe en het onderhoud van bestaande AED’s. Daarnaast krijgt de STAG budget om voorlichting te geven, zodat genoeg mensen een training gaan volgen om burgerhulpverlener te worden.

Het aantal benodigde burgerhulpverleners is vastgesteld op een minimum van 1 procent van het aantal inwoners. In Brummen is dit momenteel 1,5 procent en dus voldoende, hoewel de STAG aandacht blijft houden voor de spreiding van de hulpverleners over het gebied.

Wijk- en dorpsraden die zich inzetten voor de opleiding van burgerhulpverleners kunnen een extra bijdrage krijgen voor het organiseren van (na)scholing voor reanimatie en het gebruik van AED’s.

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.