Tennisvereniging Doesburg verhuist naar Looiersweg

DOESBURG – Tennisvereniging Doesburg gaat een nieuw sportcomplex aanleggen aan de Looiersweg. Er komen vier tennis- en twee padelbanen en een nieuwe kantine, die naar verwachting eind dit jaar worden opgeleverd door de firma Hoornstra.

 

De eerste gesprekken kwamen op gang toen de hal, waar de kantine van de vereniging een klein deel van inneemt, te koop kwam. Buurman Hoornstra Infrabouw toonde belangstelling voor de grond van de banen en de gemeente onthulde plannen voor revitalisering van het hele bedrijventerrein en wilde wel meewerken naar verplaatsing van de tennisaccommodatie. Het ledenaantal van de vereniging was gedaald en onderhoud voor vier van de acht banen bleek te kostbaar. Allemaal redenen om te gaan verhuizen. Financieel bleken de investering en de nieuwe exploitatielasten goed haalbaar voor TV Doesburg. Dankzij substantiële bijdragen van de Gestichten van Weldadigheid en de Stichting ter bevordering van de tennissport kunnen er twee padelbanen worden aangelegd. Het coöperatiefonds van de Rabobank Graafschap heeft een financiële bijdrage geleverd voor de verduurzaming van het nieuwe complex.

Het nieuwe sportcomplex komt aan de rand van het Looierspark en de linies. Zodra de omgevingsvergunning wordt verleend kan (de voorbereiding voor) de aanleg beginnen.

De vereniging verwacht met de toevoeging van padelbanen veel nieuwe leden aan te kunnen trekken. Bij padel, een mix van tennis en squash, wordt een soort tennisbal op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen, zonder dat de bal eerst één van de wanden raakt. TV Doesburg hoopt hiermee jongeren en jongvolwassenen te trekken.