Home / Brummen / Diamanten bruiloft

Diamanten bruiloft

BRUMMEN – Gebak en koffie bij Gerard Berends en Catharina Berends-Pasman, afgelopen donderdag. Het echtpaar uit Brummen vierde het zestigjarig huwelijk. Burgemeester Alex van Hedel overhandigde persoonlijk de felicitaties en een ingelijst exemplaar van de officiële huwelijksakte uit 1958.

 

Gerard (86) en Catharina (88) groeiden op in Voorst. Daar was Gerard bevriend met een broer van Catharina en zodoende leerden de twee elkaar kennen. Na het huwelijk in 1958 ging het bruidspaar wonen in een klein boerderijtje aan de IJsselstraat in Empe, bij de steenfabriek. Het was een oud en ietwat vervallen huisje, dat Gerard en Catharina voor een bedrag van 5 gulden per week huurden van boer Bolink. Daarentegen was het in die tijd wel de enige boerderij in de omgeving met elektrisch licht. Na twaalf jaar in Empe verhuisde het echtpaar naar de Nachtegaalstraat in Brummen, waar de twee nog altijd met plezier wonen.

 

Het werkzame leven bracht Gerard door bij Dullaert IJzerwaren in Zutphen. Daar was hij in dienst tot het faillissement van het bedrijf in de jaren tachtig. Catharina heeft gewerkt bij Dieperink in Wilp, zowel in het café als op de boerderij. Dit betekende soms korte nachten. Het kwam voor dat Catharina tot ver na middernacht in het café stond, om vervolgens om 6.00 uur weer de koeien te melken.

 

Tegenwoordig vermaakt Catharina zich graag met het maken van borduurwerkjes. Ook Gerard is creatief, blijkt uit de vele houtsnijwerkjes in de woonkamer van het echtpaar. Over de gezondheid mogen de twee naar eigen zeggen niet klagen. Ze wonen zelfstandig, doen de eigen boodschappen en rijden nog prima in de auto. Alleen Gerard kan niet meer al te lang achtereen staan, maar dat hoort bij de leeftijd, aldus het echtpaar.

 

Afgelopen zaterdag is het feest in kleine kring gevierd in de Benring in Voorst, in gezelschap van een aantal vrienden en familieleden.

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.