Home / Loenen / Loenense mannen en vrouwen strijden om schutterstitels

Loenense mannen en vrouwen strijden om schutterstitels

LOENEN – In Loenen wordt dit jaar weer drie dagen kermis gevierd op 10, 11 en 12 mei. De Loenenaren hebben er weer zin in. Topper wordt zeker weer het vogelschieten, waarbij de Loenense vrouwen de laatste jaren ook fanatiek meedoen. Er worden zelfs, vanwege de grote deelname, twee vogels ingezet om alle schietgrage vrouwen een kansje te gunnen op de titel Schutterskoningin 2018. Ook de mannen schieten op twee (houten) vogels. De inschrijving is al gestart en mogelijk tot uiterlijk 10 mei.

Donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, begint het Loenense volksfeest. Voor de jeugd van de basisscholen is er om 13.30 uur in de feesttent een theatervoorstelling met de jonglerende en goochelende clown Kiko. Er zijn traktaties en ook gratis kaartjes voor de attracties.
Voor de fietsliefhebbers is een puzzeltocht uitgezet door Loenens natuur. Tussen 14.30 en 15.00 uur kan gestart worden bij de feesttent aan de Groenendaalseweg. Voor de winnende groep is er een plaats beschikbaar bij de ballonvaart. De Loenense Oranjevereniging geeft op deze dag ook vijf plaatsen weg voor een ballonvaart. Tussen 15.30 en 17.30 uur kunnen leden een gratis lot afhalen bij het bestuur in de feesttent. De trekking is om 17.45 uur. De ballon gaat meteen die dag om 19.30 uur de lucht in. Bij slecht wordt dit uitgesteld naar de kermis van 2019. De kermisattracties zijn vanaf 14.30 uur geopend. Vanaf 15.00 uur verzorgt DJ JeroenSound in de feesttent de muziek.

Vrijdagmorgen 11 mei is het vroeg dag voor de Loenenaren die meedoen aan het vogelschieten. Om 8.30 uur lossen de twee koningen van vorig jaar de eerste schoten. Er wordt weer geschoten met de ouderwetse voorladers. Nieuw is dat alleen geschoten mag worden door middel van het inleveren van een inschrijfformulier. Zonder volledig ingevulde kaart mag men niet meedoen aan het vogel- en ballenschieten. Na afloop is er groot schuttersfeest in de feesttent. Tot en met donderdag 10 mei is opgave mogelijk.

’s Avonds is er om 20.00 uur Oranjebal in de feesttent met de bekende band Proost. De toegang is vrij. Vrijdagavond om 22.30 uur is er een groot spetterend en knallend vuurwerk op het feestterrein.
Zaterdag 12 mei krijgen de Loenense vrouwen hun eigen schuttersfeest. Ook nu weer bij de feesttent aan de Groenendaalseweg. Om 10.00 uur beginnen de Loenense vrouwen vanaf 17 jaar met het schieten. Zij schieten niet met voorladers, maar met buksen. De animo om mee te doen is ieder jaar groter. De boerenkapel De Plaggenstèkers van OLTO zorgt voor de muzikale omlijsting. Discotheek Galaxy Shownights zet daarna in de feesttent de boel weer op z’n kop.

Zaterdagmiddag wordt op verzoek weer de klassieker Loenense kampioenschap zakslaan gehouden. Vanaf 14.30 uur wordt er geslagen met zakken die gevuld zijn met stro. De deelnemers zitten op een paal boven een bak met water. Om 17.00 uur is er prijsuitreiking in de tent. Met een Oranjebal met daverende muziek van Saint ‘n Sinners (voorheen Hike) wordt de Loenense kermis 2018 ’s avonds afgesloten. De toegang is vrij.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.