Wahhab in de running voor Expeditie Robinson

VELP – De Velpse student Wahhab Hassoo is in de running voor deelname aan het televisieprogramma Expeditie Robinson. Samen met andere potentiële kandidaten mag hij binnenkort meedoen tijdens een selectieweekend en proberen een plekje te veroveren op het Robinson-eiland. Wahhab doet andere mee om aandacht te vragen voor het lot van Jezidische vluchtelingen.

Wahhab (22) woont sinds 2012 met zijn familie in Velp. Het gezin vluchtte uit Irak, vanwege hun Jezidische geloof. Hij maakte hier de middelbare school af en studeert nu Aviation aan de Hogeschool van Amsterdam. Eerder kwam Wahhab al in het nieuws toen hij in 2017 meedeed aan de verkiezing van Men Universe Nederland. Ook vertegenwoordigde hij Irak bij de verkiezing Men Universe World.
Wahhab heeft zijn plek dus wel gevonden in Nederland, maar vergeet zijn geboorteland zeker niet. Bij alles wat hij doet, heeft hij Irak in zijn achterhoofd. Ook zijn deelname aan de Men Universe-verkiezing greep hij aan om aandacht te vragen voor de stichting NL Helpt Yezidi’s, die zich onder andere richt op onderwijs in de getroffen delen van Irak. “Niet alleen uiterlijk speelt een rol, het innerlijk is minstens zo belangrijk”, aldus Wahhab. En dat hij een verhaal heeft te vertellen, dat mag duidelijk zijn.

Nu heeft Wahhab zich dus aangemeld voor Expeditie Robinson. Niet alleen voor de uitdaging, maar ook om andere jonge vluchtelingen te inspireren keihard te werken om hun dromen waar te maken. “Het kan, ondanks dat ze vanaf nul moeten beginnen in een land als Nederland, waar iedereen gelijke kansen heeft.”
De selectie voor Expeditie Robinson verliep in eerste instantie via stemmen. Omdat het netwerk van Wahhab grotendeels in Irak woont, kreeg hij echter niet genoeg stemmen. Toch is hij uit honderden aanmeldingen geselecteerd om mee te doen aan het selectieweekend, iets waar hij ontzettend blij mee is: “Ik voel me zo gelukkig dat ik toch ben geselecteerd, dat er zoveel mensen achter mij staan en vertrouwen in me hebben en mij hebben gesteund.”
Uiteraard hoopt Wahhab dat hij mee mag doen aan het loodzware televisieprogramma. “Ik wil heel graag laten zien waarvoor ik gevlucht ben en dat ik de moeilijkste omstandigheden kan overleven. Als ik win wil ik graag het bedrag doneren aan de Stichting NL helpt Yezidi’s.”

www.nlhelptyezidis.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.