Plannen voor groene parkeerplaats Lidl Velp

VELP – Verrassende ideeën, simpel toepasbaar en een gezellige parkeerplaats. Zo klonken de reacties van omwonenden, Rhedense politici en directie van Lidl in Velp op de plannen voor herinrichting van de parkeerplaats van de supermarkt. Studenten van Hogeschool van Hall Larenstein presenteerden vorige week hun ontwerpen.

 

Elf studenten van de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting hebben op verzoek van de Actiegroep Groen voor Lidl ideeën verzameld om de oude en de nieuwe parkeerplaats van de supermarkt aan de Nordlaan een ‘groen aanzien’ te geven, passend in de omgeving met villa’s en mooie, oude bomen en ook passend bij het groene imago dat Lidl juist dezer dagen probeert uit te stralen met de medewerking aan de actie Nederland Zoemt.

De studenten presenteerden ideeën en ontwerpen voor een groener aanzien van de parkeerplaats. Niet alleen ziet dat er mooi uit, ook zorgt veel groen voor een koelere omgeving in de zomer, houdt het fijnstof tegen en vermindert het geluidsoverlast. Een simpele, maar spectaculaire, aanpassing is bijvoorbeeld de overkapping, begroeid met groenblijvende en bloeiende klimplanten. Ze nemen geen ruimte in beslag, maken de omgeving groen en zorgen voor schaduwrijke parkeermogelijkheden.

Wethouder Ronald Haverkamp is bijzonder ingenomen met het initiatief van de meer dan driehonderd bewoners, verenigd in de Actiegroep Groen voor Lidl, om studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein te betrekken bij hun actie. Hij zegde toe bij de komende onderhandelingen over de parkeerplaats terdege rekening te houden met de wensen van de omwonenden en de ideeën van de studenten daarin te betrekken. Docent Jack Martin van Hogeschool Van Hall Larenstein bood aan dat een volgende groep studenten graag wil helpen bij het maken van een concreet plan voor de Velpse parkeerplaats.

En de directie van Lidl is blij verrast met de bijzondere ideeën. "We hebben meer dan vierhonderd vestigingen", aldus Gonnie Doornbos van Lidl. "Met de diversiteit van jullie ideeën kunnen we nog wel even vooruit."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.