Home / Loenen / Kleurijke oranjeoptocht

Kleurijke oranjeoptocht

LOENEN – Dit jaar had het bestuur van de Oranjevereniging Loenen(NFHV) gekozen voor een andere opzet van Koningsdag. De leerlingen van de Loenense basisscholen werden uitgenodigd om mee te doen aan een optocht met versierde fietsen en karren. Op school kregen de kinderen al wat spullen om mee te versieren. De belangstelling viel de organisatie bijzonder mee. ‘s Morgens kwamen er rond 11 uur zo’n dertig kinderen met hun, vaak uitbundig versierde, oranje fiets naar het plein bij De Brink. Er was een jury samengesteld, die alle fietsen en karretjes beoordeelde. Het was geen gemakkelijk taak vertelden de dames van de jury, maar eensgezind kwamen ze toch tot een eindbeoordeling.
De eerste prijs was voor Femke en Jelle Drent met veel eigen werk om de kar te versieren, de tweede prijs was voor Jax Eikendal met veel oranje en de derde prijs voor Luz Smits met een eekhoorn en mooi oranje.
Inmiddels waren de muzikanten van de muziekvereniging OLTO gearriveerd bij De Brink. Na het opstellen op het Kosterspaadje sprak eerst vice-voorzitter Arend Thomassen een welkomstwoord. Hij dankte allen voor hun medewerking aan deze dag en feliciteerde namens de Loenaren de koning met zijn 51e verjaardag.
Na het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus door OLTO zette de stoet zich in beweging. Eerst de muzikanten en daarna de jeugd. Voor de kinderen een leuke belevenis om achter de muziek aan te gaan. Na een korte route ging het weer terug naar De Brink.
Intussen was hier alles klaar gezet voor het vervolgonderdeel van deze dag: Loenen’s Got Talent. De Loenense jeugd kreeg hier deze middag volop de gelegenheid om haar talenten te laten zien en horen. De optredens werden hier ook door een jury bekeken. Zij vonden dat Feline Nijkamp samen met Renske Verheul de eerste prijs verdienden. De tweede prijs was voor Britt Guelen. Zij zong leuk en Julia Hartgers danste hierbij. De derde prijs ging naar Celeste Buisman. Zij speelde live op de piano. Het was muisstil in de zaal.
Foto: Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.